Jalmi Terkaya RI Sumbang Rp 52 M kanggo Lawan Corona

0 725

koransunda.com – Jalmi terkaya RI sakaligus Pangadeg Grup Mayapada Dato Sri Tahir mengucurkeun Rp 52 milyar bantuan kanggo penanganan wabah virus corona. Bantuan ieu dibagi kanggo DKI Jakarta sagede Rp 22 milyar, Jawa Barat kira-kira Rp 10 milyar, Jawa Tengah Rp 10 milyar, sarta Jawa Timur Rp 10 milyar.

Wangun bantuan na rupa-rupa. Aya anu ngawangun tunai atawa voucher balanja sagede 70% ti total sumbangan, aya deui anu ngawangun pakakas-pakakas kasehatan sepertos masker, infrared thermometer sarta hand sanitizer. Aya oge tambahan dina wangun leeutan sarta inuman anu mangrupa donasi ti sepuh Group.

Bantuan kanggo wargi DKI Jakarta saajen Rp 22 Milyar sorangan, sapalih na atos urang bikeun ka Kementerian Sosial dina dinten Salasa, 24 Maret 2020 kaliwat dina wangun tunai atawa voucher balanja kalawan total nilaina Rp 2 Milyar. Saterusna sesana, Mayapada Group sarta Tahir Foundation bade mikeun ka Masjid Istiqlal sagede 80%, Keuskupan Agung Jakarta (KAJ) 10% sarta Persekutuan Gereja Indonesia (PGI) 10% ceuk Pangadeg Grup Mayapada Dato Sri Tahir dina katerangan na, Jumaah (27/3/2020).

Ka Masjid Istiqlal, bantuan bade disalurkeun ka masjid-masjid sarta pasantren-pasantren di DKI Jakarta anu merlukeun.

Baca Oge: Walikota Tasikmalaya Umumkan Hiji Wargi Positip Covid-19

Kitu oge kanggo Keuskupan Agung Jakarta sarta Persekutuan Gereja Indonesia, urang keser ngaliwatan pupuhu masing-masing kanggo tiasa diteraskeun ka umat-umat anu meryogikeun bantuan kasebat.

Tahir selipkan talatah dina kayaan wabah corona, Naon talatah na?

Mayapada Group ngajak sakumna pangusaha ageung di Indonesia kanggo ngiring masihan bantuan dina nyanghareupan virus corona. Utamana turun langsung kanggo nyabak anu mawi terdampak pandemi kasebat.

Urang henteu tiasa maksa, mung tiasa menghimbau pangusaha sanes supados ngiring berpartisipasi ceuk Komisaris Mayapada Group Hendra di Masjid Istiqlal Jakarta, Jumaah (27/3/2020).

Manehna ngaharepkeun para palaku usaha tiasa geura-giru berpartisipasi masihan bantuan. Henteu peryogi seueur, semampu palaku usaha eta wae dianggap atos cekap hartina.

Urang imbau supados kausikkeun hatena kanggo ngiring ngabantuan luyu kapasitas masing-masing. ku cara kieu urang hoyong langsung mikeun ka balarea handap tambahna.

Nurutkeun Direktur Eksekutif Center of Reform on Economics (CORE) Indonesia Mohammad Faisal, kehadiran bantuan para jalmi-jalmi jegud RI dina kaayaan ayeuna peryogi pisan. Utamana kanggo ngahampangkeun beungbeurat pamarentah menanggulangi wabah kasebat.

Pangusaha atawa jalmi-jalmi jegud ieu sakuduna tiasa berperan ageung pisan dina ngabantuan pamarentah dina kaayaan ayeuna utamana dina usaha penanggulangan wabahnna ceuk Faisal ka detikcom, Jumaah (27/3/2020).

Kanggo ayeuna bantuan anu nu mawi pas anu tiasa disumbangkeun para jalmi jegud RI nyaeta mangrupi bantuan pakakas nu ngajaga diri (APD) kanggo tanagi medis.

Baca Oge: Cegah Virus Corona Tim Dokkes Polres Majalengka Pigawe Cek Suhu Tubuh Santri Shobarul Yaqin

Wangun bantuan na rupa-rupa, mimiti ti dana penyediaan pakakas-pakakas kasehatan, pakakas nu ngajaga diri (APD) sepertos masker, obat-obatan , kaasup desinfektan, sajaba ti eta oge tiasa dina wangun fasilitas pendukung sepertos tumpakan operasional, akomodasi ajang tanagi medis sarta lianna.

Di kasempetan benten, Kepala Ekonom Bank Sosoca Josua Pardede oge patempo-tempo sarupa. Bantuan APD kanggo tanagi medis sakedahna leuwih tiheula barobah kaayaan prioritas sateuacan nyumbang dina wangun bantuan lianna.

Lamun urang tingal kamari ti sisi penanganan covid-19, kumaha nyorong bantuan kanggo tanagi medis ieu janten peryogi, sarta oge lamun urang tingal sababaraha rumah sakit kakurangan APD sarta logistik kasehatan, nya janten manawi tiasa berkontribusi di dinya, tangtos lamun eta dibikeun tiasa ngahampangkeun pamarentah ti sisi medis na sanggem Josua.

Kanggo pamasihan APD sorangan, aya alusna para jalmi jegud RI tiasa nepikeun na ngaliwatan pamarentah leuwih tiheula sae eta pamarentah pusat atawa wewengkon.

Abdi ngamanah tiasa ngaliwatan pamarentah, nanging tiasa oge langsung ka lembaga swadaya balarea kanggo nyalurkeun na ka rumah sakit. Nanging aya alusna ka pamarentah wae, margi urang henteu teurang nya ngabagikeuna kumaha, sarta rumah sakit mana anu kakurangan pungkasnya.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

16 − six =