Irak Pariksa Pajaratan Massal Wargi Yazidi Disangka Korban Pembantaian ISIS

0 10

Koransunda.com – Irak bade ngagunakeun uji DNA kanggo mikawanoh rorodan-rorodan 141 layon anu kapanggih di sababaraha pajaratan massal anu diyakini minangka wargi Yazidi anu dibantai ku militan jumplukan ekstremis ISIS.

Kepala Urusan Forensik Irak Zaid al-Yousef ngomong penyintas Yazidi ngabantuan mendak lokasi 12 pajaratan massal di Sinjar,di haturan kaler Irak.

Irak narekahan ngadongkar rorodan-rorodan layon ti pajaratan massal eta,anu barobah kaayaan buktos kajahatan ISIS sabot ngawasa wilayah eta dina warsih 2014-2017.

Baca Oge: Penyebar Konten Penembakan Selandia Baru Dijerat UU ITE

Penggalian sarta proses identifikasi eta dirojong ku tim penyelidik husus PBB.

ISIS henteu mentolerir pangagem ageman sanes,kaasup wargi Yazidi,jumplukan minoritas anu ngabogaan kapercayaan benten ti wargi Muslim sarta Kristen di wilayah eta.

Para pamilu ISIS ngomong Yazidi nyaeta jumplukan “murtad” sarta maehan ratusan salaki-salaki,sarta memperbudak rebuan awewe sarta anak-anak. PBB nyebutkeun tindakan ieu minangka genosida.

Baca Oge: Wanoja Maot di Kamar Hotel Daya Grand Tasikmalaya

Jumplukan-jumplukan Yazidi ngomong proses penggalian sarta identifikasi para korban mapan alon teuing.

“Kami rumaos aya anu teu malire masalah ieu , ” ceuk Ali Khedhir,ka kantor dewan spiritual Yazidi di desa Lalesh sepertos dilansir ti VOA,Senen (10/6/2019).

Saprak invasi Amerika warsih 2003,Yazidi atos didiskriminasi sarta sering dianiaya ku jumplukan-jumplukan ekstrem di wilayah anu ngabogaan rupa-rupa etnis eta. Suku Yazidi berkomunikasi kalawan nalika Kurdi,nanging mikawanoh dirina minangka komunitas terpisah.

Baca Oge: Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka

Seueur wargi Yazidi yakin yen nagara-nagara di Arab ngiring dina pembantaian ka komunitas maranehanana,sarta pajabat-pajabat Irak rempan penyelidikan di pajaratan-pajaratan massal eta bade ngabalukarkeun ketegangan kalawan tatangga-tatangga maranehanana,ceuk Khedhir.

Ratusan rebu wargi Yazidi hirup keneh di kamp-kamp di jabi Sinjar. Penghancuran imah maranehanana sarta ketidakamanan menyurutkan keneh lengkah maranehanana kanggo balik ka lemah cai.

(Dadang / SUmber: Suara.com)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

five + 7 =