Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

0
56
Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati
Intip Kerenna Penampakan Bandara Kertajati

Koransunda.com – Presiden Joko Widodo (Jokowi) meresmikeun pengoperasian Bandara Internasional Jawa Barat (BIJB) atawa dipikawanoh kalawan Bandara Kertajati dina Kemis (24/3/2018). Bandara ieu berlokasi di Kertajati, Majalengka, Jawa Barat.

Bandara nu aya di Kertajati barobah kaayaan bandara terluas ka-2 di Indonesia sanggeus Bandara Internasional Soekarno-Hatta (Soetta), Cengkareng, Tangerang, Banten.

Lega lahan BIJB ngahontal 1.800 hektar (ha) sarta ngabogaan dasar pacu atawa runway ukuranana 2.500×60 meter. Runway kasebat bade diperpanjang barobah kaayaan 3.000×60 meter. Kalawan kapasitas bandara ngaladenan 5,6 juta penumpang dina babak kahiji.

Baca Oge : Pemprov Jabar Ajukan Wasta Bandara Internasional Abdul Halim kanggo Kertajati

Sajumlah fasilitas rengse diwangun antawis sanes pangwangunan tower ATC, runway, taxiway (jalan penghubung landasan), apron jalan GSE sarta sadaya sarana di sisi Udara.

Fasilitas bandara diwangun ti runway 2.500 mx60 m, paralel taxiway 2.750 mx25 m, cross taxiway 1.180 mx25 m, sarta apron 576 mx151 m anu sanggem nandean opat jet wide boy sekelas Boeing B777 atawa Airbus A330 sarta genep jet narrow body sekelas B737 NG atawa A320.

Baca Oge:
loading...

Bandara Udara Kertajati bade dilengkepan kalawan jalur kareta bandara kanggo metot minat sarta mempersingkat wanci penumpang ti Jakarta maupu Bandung.

“Engkena kareta ieu bade ngabantun penumpang ti Stasiun Gambir nuju Bandara Internasional Kertajati dina wanci kirang ti dua tabuh. Kareta bade ngaliwatan Bekasi Wetan, Cikarang, Karawang sarta Cikampek” ceuk Dirjen Perhubungan Udara Kementerian Perhubungan Agus Santoso, sepertos ditulis Kemis minggu ieu.

Nyutat laman PT BIJB, bandara internasional anu tempatna Kertajati, kira-kira 68 km ti Bandung, useur dayeuh Jawa Barat. Aksebilitas bandara ieu terjamin kalawan aya jalan gede sarta sepur anu nyambungkeun Bandung, Kertajati sarta Cirebon.

Sajaba ti eta, jalan tol Cisumdawu kanggo sambungkeun Bandung sarta Kertajati. Jalan tol Cipali anu nyambungkeun Kertajati sarta wewengkon industri Karawang, sarta oge jalur jalur nuju palabuhan Cirebon.

Pamarentah Propinsi Jawa Barat oge bade memberangkatkeun calon jamaah haji ngaliwatan Bandara Internasional Kertajati. Bandara eta dilengkepan rohang antos haji sarta umroh eksklusif salega 1.300 meter pasagi sarta 12 rohang netepan.

Di jero Bandara oge ngabogaan fasilitas pepek. Ti pantauan Liputan6.com aya wewengkon ulin kanggo anak-anak, tempat rohang antos anu merenah. Sumawonten dilengkepan sepertos tangkal ngawangun palih kubah boga warna bodas. Perkawis eta nambahan kaendahan interior di Bandara.

Ditambih bangku anu merenah kanggo penumpang di rohang antos. Tak ngan eta oge aya karya seni mangrupi patung di bandara kasebat. sajaba ti eta oge dipapaesan kalawan motif batik megamendung di jero bandara.

Sumber : Okezone.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 11 =