Perkiraan Waragad Indonesia Gelar Motogp di Mandalika

0
230
Indonesia Gelar Motogp di Mandalika
Indonesia Gelar Motogp di Mandalika

Koransunda.com – Indonesia kedah kaluron waragad tiasa ngahontal angka US$69,5 juta atawa sarimbag Rp975 milyar kanggo menggelar Motogp saban warsih.

Waragad eta mangrupa perkiraan lamun Indonesia ngagunakeun sirkuit jalanan atawa non-permanen anu diklaim bakal dilaksanakeun di Mandalika, Nusa Tenggara Kulon.

Forbes kantos ngaluarkeun waragad total per warsih kanggo menyulap sirkuit jalanan barobah kaayaan trek kanggo Formula 1. Angka na tiasa ngahontal total US$57,5 juta (Rp807 milyar).

Baca Oge : Valentino Rossi Bersaing Kalawan Murid Di Motogp

Waragad kasebat kanggo kaperluan mayar sakumna staf sarta tim, marketing, sewa tribune raksasa, sarta wangunan paddock. Tacan deui sewa kanggo fasilitas parkir tumpakan, kantor, sarta lianna, plus waragad asuransi.

Midamel sirkuit jalanan atawa non-permanen tangtos tak semahal ngawangun sirkuit permanen. Tacan deui, peryogi pengerjaan anu lami pisan dugi ngahontal dua warsih.

Baca Oge:
loading...

Dilansir ti Forbes, ngawangun sirkuit permanen merlukeun waragad standar ngahontal US$270 juta (Rp3,7 triliun).

Kanggo pangwangunan sirkuit jalanan Motogp, moal benten tebih kalawan gelaran F1. Bedana aya dina fee atawa setoran artos ti nagara nu ngayakeun ka operator balapan.

Setoran nagara nu ngayakeun ka Dorna tangtos tak sagede sepertos di F1. Dikutip ti Totalsportek, waragad anu kedah dikaluarkeun kanggo setoran ka operator Motogp sekira US$12 juta.

Angka eta ditambih kalawan waragad menyulap jalan gede barobah kaayaan sirkuit samentara. ku kituna, total pengeluaran kanggo menggelar Motogp per warsih kira-kira US$69,5 juta (Rp975 milyar).

Samentara kanggo nagara nu ngayakeun anu anyar ngabogaan sirkuit permanen sarta menggelar Motogp peryogi waragad sekira US$282 (Rp3,9 triliun) kanggo warsih kahijina. Angka eta tangtos tacan kaasup waragad perawatan di warsih-warsih saterusna anu oge ngaleeut waragad luhur pisan.

Kawitna, Direktur Utami Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC) Abdulbar M. Mansoer ngomong pihakna atos nandatanganan Promoter’s Agreement kalawan Dorna Sport SL kanggo barobah kaayaan tuan imah balap Motogp di 2021.

“Sanes sirkuit katutup anu bade urang hudang, nanging Street Race Circuit sepertos di Singapura sarta Monaco. Indonesia barobah kaayaan venue ka-21, runtuyan balap Motogp dina sataun,sarta hiji-hiji na anu berkonsep Street Race Circuit. Kawitna,urang berkompetisi kalawan calon nu ngayakeun ti Brasil” sanggem Abdulbar ka CNNINDONESIA.com dina Rebo (20/2).

ku kituna, Indonesia berpeluang janten nagara kahiji anu menggelar Motogp kalawan sirkuit jalanan atawa non-permanen. Saprak era Motogp, tacan kantos aya pikeuneun balapan motor dunya eta dilaksanakeun nganggo sirkuit jalanan.

Dilansir ti Autosport, CEO Dorna Carmelo Ezpeleta kantos merencanakeun bade meniru F1 kanggo menggelar Motogp di sirkuit jalanan ku kituna biayana barobah kaayaan langkung mirah.

“Manawi wae aya sirkuit di keur dayeuh di Motogp. Sacara teori, trek utami bade dilaksanakeun di jalanan raya sarta paddock bade ditutupan, terintegrasi kalawan pusat ekshibisi” ceuk Ezpeleta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − eight =