Ieu 5 Dahareun Ikonik Sunda Nanging Sedep

0
99
Ieu 5 Dahareun Ikonik Sunda Anu Nanging Sedep
Ieu 5 Dahareun Ikonik Sunda Anu Nanging Sedep

Sunda – Dahareun Sunda ngabogaan tawis has bahan na basajan,seger sarta basajan. Sababaraha dahareun ikonik has Jawa Kulon ieu gampil pisan didamel di imah.

Masakan Sunda identik kalawan anu gampil didamel nanging gaduh rasa raos. Mimiti ti sangu liwet,pais,lauk cai tawar,lalapan atah dugi cocolan sambel karasaeun raos nanging nyageurkeun.

Neda sareng kulawargi di imah tangtos raos kalawan sajian Sunda. di handap ieu aya artikel sababaraha menu ikonik Sunda anu tiasa Anjeun sajikan kanggo neda sareng kulawargi. Ulah hilap nikmati kalawan panangan supados langkung mantap!

  1. Pais

Pais mangrupa sajian dahareun has Jawa Kulon anu dibungkus daun cau. Disebut oge kalawan pais,dahareun ieu tiasa dikokolakeun kalawan lebetan lauk,terang,teri,hayam,endog asin,remis sarta seueur keneh deui. Nanging anu barobah kaayaan tawis has pais has Jawa Kulon nyaeta pais lauk na.

Pepes

Baca Oge:
loading...

Lauk anu dipake oge biasana lauk cai tawar yaktos lauk emas. Supados langkung gampil dinikmati,lauk emas leuwih tiheula di presto supados cucuk na beye. Saterusna lauk dibumbui kalawan jahe,koneng,kemiri,bawang bodas,bawang beureum,gula keusik,uyah sarta asem Jawa. Aya oge samara sanes sepertos serai sarta daun salam. Sanggeus eta dibungkus daun cau sarta dibungkus. Pais beuki raos dinikmati kalawan sangu bodas haneut sarta sambel minangka pelengkapnya .

Baca Oge : Budak 8 Warsih Sukses Jualan Permen Raup Rp 100 Juta

  1. Lauk Cai

Sababaraha rupi lauk cai tawar seueur disajikeun dina susuguh Sunda. Aya lauk gurame,nila,emas sarta mujaer. Lauk ieu biasana dibumbui kalawan campuran uyah,bawang bodas sarta koneng saterusna digoreng. Lauk cai tawar goreng nu mawi pas dinikmati sareng kalawan sangu haneut atawa sangu liwet,lalapan sayur sarta sambel dadak.

Lauk Cai

  1. Sangu Liwet

Benten kalawan sangu liwet Solo,sangu liwet Sunda dimasak tanpa santan. Sangu liwet has Sunda oge disajikeun sareng kalawan rupi-rupi deungeun sangu sepertos lauk asin peda beureum dugi lauk kembung anu atos dipindang. Sangu liwet has Sunda oge dilengkepan kalawan lalapan kulub atawa lalapan atah sarta sambel tarasi.

Sangu Liwet

Jalmi Sunda seueur anu ngarasakeun liwetan sacara lesehan sareng kulawargi kalawan alas daun cau. Perkawis ieu dipigawe kanggo ngaronjatkeun keakraban hiji sami lianna.

  1. Lalapan Sayur

Lalapan identik kalawan jalmi Sunda. Sunda oge dipikawanoh kalawan keanekaragaman pepelakan anu subur. Ku kituna lalapan mangrupi kacang panjang,engkol,timun,kemangi,selada,terung,leunca,labu siam sarta cecenet sering kali dijadikeun minangka lalap.

Lalapan Sayur

Henteu sok kedah direbus,jalmi Sunda oge sering menyantapnya atah-atah. Sarta tetela raos oge dicocol kalawan sambel. Nanging,sabot konsumsi lalapan atah sasaena dicuci leuwih tiheula dugi bersih.

  1. Sambel

Aya sababaraha rupi sambel anu populer di Jawa Kulon. salah sahijina nyaeta sambel cibiuk,sambel tarasi,sambel oncom,sambel dadak,sambel tarasi dugi sambel cikur.

Sambel Khas Sunda

salah sahiji anu unik sarta carang dipanggihan di tempat sanes nyaeta sambel Cibiuk has Garut,Jawa Kulon. Sambel ieu didamel ti cengek hejo,cecenet hejo,bawang sarta cikur saterusna ditumbuk rada dugal sarta disajikeun kalawan kemangi. Raos dituang kalawan lauk goreng atawa oge lauk asin sarta sangu haneut.

SUmber : detik.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 9 =