HUT RI Mobil Presiden Era Soeharto Dipajang di Istana Negara

0 183

Koransunda.com – Dua mobil kepresidenan era Presiden ka-2,Soeharto,dipajang di halaman pengker Istana Negara Nagara,Jakarta,nyanghareupan perayaan Dinten teupang taun (HUT) ka-74 Kamerdikaan RI dina Saptu (17/8).

Dipidangkeun dina perayaan Dinten teupang taun (HUT) ka-74 Kamerdikaan RI,Saptu (17/8). Mobil merek Cadillac eta dipajang di halaman pengker Istana Negara Nagara,Jakarta.

Pantauan CNNINDONESIA.com di lokasi,sedan tipe Fleetwood Brougham boga warna hideung eta dipasangi bendera beureum bodas ukuran alit di haturan kap payun.

Baca Oge: Chopper Listrik Terinspirasi Motor Presiden Jokowi

Ayana mobil kepresidenan ieu langsung metot perhatian tatamu ondangan anu bade ngiring upacara. Maranehanana mengabadikeun poto dua mobil sepuh eta. Tak tinggaleun,maranehanana oge berfoto di payun mobil keluaran 1980 eta.

Kepala Sekretariat Presiden (Setpres) Heru Budi Hartono ngomong mobil Cadillac eta dipake dina wengkuan wanci 1987 dugi 1990.

“Janten anu anggo mobil ieu presiden dina mangsa eta” ceuk Heru di kompleks Istana Negara Kepresidenan,Jakarta,Jumaah (16/8).

Baca Oge: Lexus Sosok Pesaing Toyota Alphard

Nurutkeun Heru,kadua mobil kasebat dipajang kanggo nambahan kauninga balarea ngeunaan ayana tumpakan kepresidenan.

“Maranehanana tiasa poto-poto di payun mobil ieu” ceuk na.

Jabi dipake Soeharto,Cadillac Fleetwood Brougham eta oge kantos dianggo kanggo acara kanagaraan sepertos credential,yaktos seserahan serat kapercayaan ti duta ageung nagara rencang ka pamarentah Indonesia.

Dina acara credential,mobil pabrikan Amerika Sarikat eta dipake kanggo mapag para wawakil nagara rencang ti panyicingan,kedutaan,atawa hotel tempat duta ageung mengingap,ka Istana Negara Kepresidenan Jakarta.

Mobil eta mimiti dioperasionalkeun saprak era Soeharto dugi era BJ. Habibie. Sanggeus mangsa pamarentahan BJ. Habibie,mobil eta atos tak dipake deui sarta digantikeun Mercedes Benz dugi ayeuna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

17 − 17 =