Hujan Batu di Purwakarta Ieu Fakta-faktana

0 193

Koransunda.com – Fenomena hujan batu di Purwakarta, Jawa Barat, rame barobah kaayaan perbincangan di sosial media. Kajadian kasebat lumangsung dina Salasa (8/10/2019) siang.

Ti poto anu katembong di lokasi hujan batu, batu ukuranana raksasa tumiba halaman. Sumawonten wangunan imah ku kituna ruksak parna.

Di handap ieu fakta-fakta hujan batu di Purwakarta anu dirangkum detikcom:

1. Penyebabna

Hujan batu lumangsung alatan peledak di lokasi pertambangan. Dipikanyaho, keur aya aktivitas pertambangan anu ngagunakeun peledak di lokasi kasebat.

Baca Oge: Lega Bandara Internasional Beijing Sagede 97 Lapang Bola

2. Karugian

Alatan hujan batu di Purwakarta kacatet sahenteuna tujuh imah sarta hiji madrasah ruksak parna. Nanging henteu aya korban jiwa dina kajadian ieu.

3. Kronologi

Kajadian hujan batu lumangsung dina siang dinten. Sajongjonan lumangsung bitu, sirene tawis bahya atos nyoanten supados wargi tiasa nyalametkeun diri.

Baca Oge: 6 Gejala Nyeri beuteung Anu Henteu Tiasa Dianggap Sepele

Saterusna, samentara biasana proses bitu batu dipigawe saloba tilu kali, bitu hujan batu di Purwakarta lumangsung dina proses kadua ku kituna batu raksasa terlempar ngeunaan imah wargi.

4.Perusahaan anu Kalibet

Hujan batu lumangsung margi bitu di lokasi penambangan kaduh pausahaan PT Mandiri Sejahtera Sentra (MSS). Pausahaan ieu ngabogaan lega wewengkon 41,9 hektar sarta atos mapan salila bertahun-warsih.

“Abdi kedah pungkaskeun ieu, kedah sagancangna. Urang kedah tanggel walon, sumawonten imah anu ruksak” tangtos Direktur Teknik PT MSS Bambang Yudaka.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

10 − 8 =