Hasil Seleksi Administrasi CPNS 2018 Di Umumkeun Wengi Ieu Tabuh 19.00 WIB

0
195
Hasil Seleksi Administrasi CPNS 2018 Di Umumkeun Wengi Ieu
Hasil Seleksi Administrasi CPNS 2018 Di Umumkeun Wengi Ieu

CPNS 2018 | koransunda.com – Poe ieu, Minggu (21/10/2018) dijadwalkeun minangka bewara penclut kenging seleksi administrasi peserta Calon Pagawe Nagari Sipil (CPNS) warsih anggaran 2018. Sakumna peserta anu leupas bade diungkap poe ieu.

Luyu jangji Badan Kepegawaian Nagara (BKN) kaping 21 Oktober nyaeta dinten final bewara, sanaos dinten-dinten kawitna atos aya peserta anu kenging konfirmasi.

Dugi minggu isuk ,kacatet 2,592.348 ti 3.627.981 pendaftar CPNS atos dinyatakeun lulus verifikasi. 537.664 jalmi dinyatakeun henteu junun ka babak selanjutna .

Sesana, aya keneh 280.723 pelamar anu bade keneh disaring ku tim verifikator sarta saterusna disaring deui ku instansi patali.

Baca Oge : 14.400 Akun Junun Ngadaptar SSCN

Dumasar informasi resmi BKN, bewara penclut dijadwalkeun dina poe ieu, Minggu (21/10/2018) tabuh 19.00. Bewara bade diungkap di loka BKN.

Kanggo catetan, atos aya pelamar CPNS anu meunangkeun kenging verifikasi liwat akun SSCN maranehanana. Sajumlah instansi sepertos Kementerian ESDM sarta Kemensetneg oge atos merilis wasta-wasta anu leupas seleksi di instansi maranehanana.

Klik di dieu kanggo mengakses loka BKN.

Sistem tes seleksi CPNS berbasis online mangrupa terobosan anyar ti Kementerian Pendayagunaan Aparatur Nagara sarta Reformasi Birokrasi (Kemenpan-RB) sarta Badan Kepegawaian Nagara (BKN),(20/8/2014).

Pihak BKN oge mendapati sajumlah data metot patali pelamar seleksi CPNS, nyaeta universitas manten anu pangbadagna lamar di seleksi ieu. Perkawis eta ditepikeun ku Kepala Biro Humas BKN Mohammad Ridwan dina konferensi pers dina Salasa, 16 Oktober 2018, di Jakarta.

Baca Oge : Strategi Lancar Akses Sarta Atasi Koneksi Sscn

Daptar universitas na nyaeta:

Universitas Terbuka
Universitas Pendidikan Indonesia
Universitas Negeri Padang
Universitas Negeri Semarang
Universitas Brawijaya

“Kahiji, Universitas terbuka, eta 100 rebu-an, saterusna UPI, Universitas Pendidikan Indonesia, Bandung 33 rebuan. Universitas Negeri Padang nyaeta 31 rebuan. Universitas Nagari Semarang, 31 rebu oge. Anu kalima Universitas Brawijaya” ceuk Ridwan.

Selanjutna, manehna masihan katerangan patali program studi (prodi) kuliah anu nu mawi populer di antawis para pelamar CPNS. Jurusan-jurusan kasebat lolobana nyaeta di widang keguruan.

PGSD
Kebidanan
Guru pendidikan ageman Islam
Manajemen
Akuntansi

“Prodi anu nu mawi seueur, kahiji tangtos wae tiasa ditebak prodi Atikan Guru Sakola Dasar atawa PGSD. Saterusna, kadua kebidanan. Atos tiasa ditebak margi ranking kadua terbanyak di widang kasehatan. Katilu, guru atikan ageman islam diasuh ku Kemenag. Kaopat manajemen. Kalima akuntansi” caang Ridwan.

Engkena, para peserta kantun nungguan kenging verifikasi. Para peserta tiasa mengecek akun SSCN maranehanana atawa instansi patali dugi kaping 21 Oktober 2018 kanggo terang naha maranehanana lulus kanggo ngiring babak selanjutna di seleksi CPNS.

Sumber : https://www.liputan6.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × four =