Hari Aksara Internasional Bantos Kurangi Buta Aksara

0
277
Hari Aksara Internasional Bantos Kurangi Buta Aksara
Hari Aksara Internasional Bantos Kurangi Buta Aksara

Koransunda.com – Saurang relawan ti Komunitas Taneuh Ombak nuju ngawulang maos ka anak-anak di wewengkon Sebrang Pabayan, sisi Walungan Batang Arau, Lapangan, Sumatera Barat, Minggu (16/7/2017). Taneuh Ombak meluncurkeun kagiatan pustaka usik anu dibere wasta Vespa Pustaka kanggo ngadongkang anak-anak di Dayeuh Lapangan anu merlukeun akses atikan liwat buku aosan.

Yohan Rubiyantoro Subdit Kemitraan Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan (kemendikbud) patali Dinten Aksara Internasional, 8 September, nepikeun gerakan literasi kulawargi tiasa ngabantun mangpaat ka pengurangan angka Buta aksara. Pendampingan kulawargi tiasa midamel anak barobah kaayaan melek aksara.

Perkawis ieu contona, tiasa dipigawe kalawan gondeng anak-anak dina ngabacakeun buku, atawa mendongeng sareng. Gerakan literasi kulawargi ngabogaan rupa-rupa kagiatan. Antawis sanes literasi maos serat, nyaeta kulawargi ngabogaan pangabisa mengakses, nyurtian, sarta ngokolakeun informasi wanci maos sarta nyerat.

Baca Oge : Rame-rame Dumadakan Miskin Demi Sakola, Saha Nu Lepat?

Sajaba ti eta oge aya wanda Literasi Digital, yaktos pangabisa ngagunakeun sarta ngokolakeun media digital sacara bijak, calakan, cermat, sarta pas kanggo berinteraksi sarta meunangkeun informasi anu mere mangpaat. Saterusna literasi finansial, nyaeta kecakapan kulawargi dina ngokolakeun kaduitan demi terciptanya karaharjaan kulawargi.

Dumasar data dikumpulkeun ti Badan Pusat Statistik (BPS) sarta Pusat Data sarta Statistik Atikan sarta Kabudayaan Kemdikbud warsih 2017, nu nyicingan Indonesia anu atos junun diboga aksarakeun ngahontal 97,93 persen, atawa kantun kira-kira 2,07 persen atawa 3.387.035 jiwa (umur 15-59 warsih).

Baca Oge:
loading...

Mendikbud Ingatkan Literasi Berbudaya ”Indonesia atos ngabuktoskeun keberhasilan kalawan ngahontal prestasi ngaleuwihan udagan Pendidikan untuk Semua (PUS) Dakar, 23 propinsi atos aya handap angka nasional balarea Buta aksara na ” ceuk Direktur Jenderal Pendidikan Anak Umur Dini sarta Pendidikan Masyarakat (Dirjen PAUD sarta Dikmas) Harris Iskandar, sababaraha wanci kaliwat.

Dina hari Aksara Internasional aya keneh 11 propinsi ngabogaan angka buta huruf di luhur angka nasional yaktos Papua (28,75 persen), NTB (7,91 persen), NTT (5,15 persen), Sulawesi Barat (4,58 persen), Kalimantan Barat (4,50 peren), Sulawesi Tenggara (4,49 persen), Bali (3,57 persen), Jawa Timur (3,47 persen), Kalimantan Utara (2,90 persen), Sulawesi Tenggara (2,74 persen), sarta Jawa Tengah (2,20 persen).

Sedengkeun 23 propinsi lianna atos aya handap angka nasional. Lamun ditingali ti beda gender,kasampak yen awewe ngabogaan angka Buta aksara langkung ageung lamun dibandingkeun kalawan salaki-salaki kalawan jumlah,nyaeta 1.157.703 jalmi salaki-salaki,sarta awewe 2.258.990 jalmi.

Sumber : https://edukasi.kompas.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − seventeen =