Google Damel Mesin Pencari Data kanggo Bantos Penelitian

0
44
Google Damel Mesin Pencari Data kanggo Bantos Penelitian
Google Damel Mesin Pencari Data kanggo Bantos Penelitian

Koransunda.com – Google mangrupa surga informasi kanggo sadaya jalmi, kaasup para ilmuwan anu turut nyumbang informasi ditu. Kanggo mempermudah pagawean peneliti, wartawan, dugi akademisi dina pilari data, Google atos meluncurkeun fitur Dataset Search.

Fitur anyar ieu jiga sepertos mesin pencari,ngan wae manehna ditujukeun kanggo mempermudah pilari data Penelitian. Fitur ieu ngarojong Google Scholar, mesin pencari husus jurnal, skripsi, tesis, sarta kenging studi sanes anu salila ieu ngabantuan ilmuwan kanggo ngabereskeun Penelitian na.

Sarupa kalawan Google Scholar, Dataset Search bade mintonkeun di manten wae data ditunda, apakah di loka bewara nu tangtu, perpustakaan digital, atawa sumawonten loka jaringan pribadi hiji jalma.

Kanggo peneliti anu bade mempublikasi data online maranehanana, sae ti universitas sarta pamarentahan, kedah menyertakeun metadata di hiji laman lokal. Metadata sorangan mangrupa informasi ngeunaan saha anu midamel Penelitian, iraha dibewarakeun, kumaha pengumpulan data na, sarta sajabana.

Baca Oge : Google Cicing-Cicing Meser Data Kartu Kredit Demi Pengiklan

Sanggeus eta, informasi Penelitian kasebat bade diindeks ku mesin paneangan Google sarta dibeungkeutkeun kalawan informasi ti gudang data pausahaan, Knowledge Graph. contona kumpulan data (dataset) hiji Penelitian dibewarakeun ku hiji institusi, informasi ngeunaan institusi kasebat oge bade wedal di paneangan.

Natasha Noy, salaku wawakil Google anu turut ngabantuan Penelitian di Google AI ngomong, yen Dataset Search ngabantuan puluhan rebu data ti seueur repositori tersimpan rapih di hiji tempat sacara kolektif.

“Urang hoyong midamel data gampil kapanggih” papak Noy sepertos dikutip ti The Verge.
Dugi ayeuna, bewara dataset terfragmentasi pisan. Saban studi ngabogaan preferensi repositori Penelitian anu bade didasarkeun dina sewang-sewang domain. Ku margi eta, seueur peneliti anu ngageuri margi henteu mendak dataset anu maranehanana butuhkan, nurutkeun pangakuan Noy.

“Dataset saleresna atos ditulis kalawan sae di tempat anu aman, nanging sesah diteang” teras Noy, sambil nyigeung pangalaman rencang imuwan iklimnya ,anu anyar tiasa mendapat kaperluan data Penelitian sanggeus ngadatangan seminar sarta konferensi.
Minangka mimiti peluncuran, Dataset Search ti Google ieu bade ngawadahan kumpulan data Penelitian soal isu lingkungan sarta sosial, data pamarentahan, sarta dataset ti organisasi sanes sepertos Propublica.

Sumber : https://www.wowkeren.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × three =