Google Cicing-Cicing Meser Data Kartu Kredit Demi Pengiklan

0
15
Google Cicing-Cicing Meser Data Kartu Kredit Demi Pengiklan

Koransunda.com – Atos janten rahasiah umum lamun istilah “teu aya dahar haratis” oge lumangsung di pausahaan teknologi anu nyadiakeun layanan haratis. Dina perkawis Facebook mimiti taun ka tukang contona.

Sanajan ngijinkeun penguna mengakses jejaring sosial kasebat sacara Cuma-cuma, imbalanna nyaeta data pamake anu dimangpaatkeun kanggo mempermudah akses pengiklan demi ngahontal konsumen anu pas. Raksasa mesin paneangan Google, tela na embung tinggaleun.

Kalawan alesan efektivitas sasaran iklan, Google digawe babarengan kalawan provider kartu kredit kawit Amerika, Mastercard. Wangun gawe babarengan kasebat nyaeta pembelian data transaksi kartu kredit ti Mastercard ku Google anu kinten-kinten ngahontal jutaan dollar AS.

Baca Oge : Android TV Xiaomi 32 Inci Pangaos Rp2 Juta

Laporan Bloomberg sarta Gizmodo nyebutkeun, proses negosiasi kadua pihak saleresna atos lumangsung salila opat warsih. Data ti Mastercard kasebat dipake Google kanggo muka akses para pengiklan kapeto kalawan pakakas anu maranehanana sebat “store sales measurement” anu cicing-cicing diluncurkeun ngaliwatan blog resmi na taun ka tukang. Nanging dina bewara na, henteu nyebutkeun bade melibatkeun data ti Mastercard.

Alat kasebat tiasa neangan tapak kumaha iklan online tiasa membujuk udagan na kanggo ngalakukeun transaksi di dunya nyata. Gagantina Data kasebat bade beuki midamel produk iklan Google langkung metot kanggo para pengiklan.

Margi, lamun biasana transaksi jual beuli ngan tiasa ditingali ku konsumen, bank, sarta toko, mangka sanggeus jangji-pasini ieu, tiasa langkung nyambungkeun calon pembeli ka padagang anu masangkeun iklan di Google sacara langkung spesifik deui.

Google Cicing-Cicing Meser Data Kartu Kredit Demi Pengiklan

Sanajan alat kasebat atos muka jalan para pengiklan saprak taun ka tukang, umum, utamana anu ngagunakeun Mastercard, henteu dibikeun informasi luhur gawe babarengan kalawan Google kasebat.

Sanaos kitu, Google angken lamun data transaksi kartu kredit anu dimangpaatkeun pakakas iklan anyar eta ditangtayungan enkripsi sarta boga sipat anonim. Nanging data anonim sigana henteu hartina teuing lamun si nu boga nyaeta Google, di manten mesin iklan na tiasa neangan tapak informasi spesifik pamake na ti sajumlah layanan sepertos e-mail, riwayat paneanga sarta kiwari kaasup kabiasaan transaksi balanja.

Google oge mikeun klarifikasi sacara diplomatis yen data pamake dipake kanggo mikeun informasi ka pengiklan kanggo efektivitas periklanan maranehanana,sanes dipake kanggo nargetkeun iklan.

Baca Oge : 5G Modem Pertama Milik Mediatek Meluncur Tahun Depan

Facebook sarta Amazon

Nyatana na henteu ngan Google. Dikumpulkeun Kompastekno ti laporan Gizmodo, Kemis (6/9/2018), sababaraha korporat Silicon Valley oge ngalakukeun perkawis anu sami.

Facebook terindikasi nuju ngadeukeutan pihak bank kanggo meunangkeun akses data finansial pamake na. Wall Street Journal ngalaporkeun, Facebook hoyong meunangkeun informasi spesifik ngeunaan saldo kaduitan sarta transaksi invidual nasabah.

Facebook disebut hoyong midamel chatbots di Messenger kanggo mempermudah pamake mengecek saldo tabungan sarta patarosan seputar perbankan sanes.

Nanging maranehanana tak nengtereweleng ngalakukeun komunikasi kalawan pihak bank kanggo neda informasi kaduitan pamake na, sanajan nyingcet lamun tujuanana nyaeta kanggo iklan. Jabi Facebook, e-commerce raksasa dunya, Amazon oge disangka ngadeukeutan pihak bank kanggo neda informasi anu sami.

Amazon dipikanyaho nuju ngadeukeutan sababaraha pausahaan bank ageung, sepertos JP Morgan Chase kanggo midamel produk sarupa kalawan Facebook, nyaeta ngagampangkeun pamake mengecek saldo bank.

Sumber : https://tekno.kompas.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + 7 =