Fotografi Low Light Gratis Diajar di Bali Cek di Dieu

0
211
Gratis Diajar Fotografi Low Light di Bali Cek di Dieu
Gratis Diajar Fotografi Low Light di Bali Cek di Dieu

Fotografi Low Light | Koransunda.com – Ayeuna teknologi fotografi berevolusi enggal. Fotografi sanes deui kaduh maranehanana-maranehanana anu ngagunakeun kamera DSLR atawa mirrorles. Kehadiran ponsel anu ngabogaan kamera berteknologi canggih barobah kaayaan tren anyar dina fotografi. Sadaya jalmi oge kiwari tiasa barobah kaayaan pemotret.

Saluyu kalawan tren ieu, para produsen ponsel oge mengadopsi fasilitas dina kamera utamana kanggo ngagampangkeun pamake berkreasi dina fotografi. Sanajan henteu saunggul kamera DSLR atawa mirrorless, kamera ponsel kalawan kepraktisanna ngabogaan peunteun plus tersendiri.

Dina fotografi, seueur teknis anu tiasa dieksplorasi, salah sahijina ngamangpaatkeun cahya minim (low light) anu ngababarkeun sababaraha gambaran metot. Nanging, kanggo meunangkeun poto kalawan cahya minim ieu merlukeun ketelitian sarta kesabaran, leuwih deui memotretnya ngagunakeun kamera ponsel.

Baca Oge : Google Damel Mesin Pencari Data kanggo Bantos Penelitian

Fotografi low light henteu ngan lumangsung dina jero peuting, nanging oge sabot suasana cekap reyem-reyem, kakurangan cahya. Fotografi indoor (dina rohang) tanpa ayana asal cahya natural sepertos sarangenge oge tiasa dikategorikeun minangka fotografi low light.

Sababaraha perkawis anu peryogi diperhatikeun sabot memotret dina kaayaan low light. Contona wae pemilihan wanci sepertos fajar nyanghareupan isuk atawa sonten nyanghareupan senja. Cahya langit anu katembong keneh ditambih kalawan pendaran lampu-lampu kendaraan sarta gedong-gedong luhur ngajadikeun poto karasaeun langkung sampurna sarta ngabogaan gambaran.

sajaba ti eta, parabot sepertos tripod oge diperlukeun lamun hoyong ngahasilkeun poto anu presisi (henteu goyang ataupun blur). Perkawis ieu margi low light kamera merlukeun kecepatan/speed anu pendek kanggo ngarekam cahya anu langkung seueur.

Aya seueur tips-tips sanes anu peryogi diperhatikeun kanggo Anjeun anu hoyong mecakan fotografi low-light, sepertos pamakean ISO sarta mode M (Manual), atawa pangaturan resolusi.

Kanggo anu hoyong terang langkung teras ngeunaan konsep ieu, wartawan poto cnnindonesia.com Safir Makki bade babagi elmu dina kelas fotografi cnnindonesia.com anu namina Cekrak Cekrek.

Edisi kaopat Cekrak Cekrek ieu disponsoran OPPO sarta bade dilaksanakeun di Bali.

Pendaftaran kanggo ngiring acara ieu gratis sarta kawates ngan kanggo 10 peserta. Sakumna peserta anu kapeto bade diapungkeun ka Bali kanggo ngiring photo hunting kalawan akomodasi ditanggung ku panitia.

Baca Oge : Alesan Oppo Ngayakeun Penerus Gedeg Flagship Find

Engkena, peserta hunting anu karya na leupas seleksi oge bakal dipidangkeun di Galeri Poto Wisata cnnindonesia.com, sakaligus tiasa sarta boga kasempetan meunangkeun kado mangrupi 2 Handphone OPPO R17 Pro. Kanggo Anjeun anu kabetot kanggo ngiring na,tiasa menyimak sarat-sarat na handap.

Sarat & Katangtuan #CekrakCekrekWithOPPO

  1. Peserta wajib follow akun Instagram @CNNIndonesia & @OPPOIndonesia
  2. Upload poto bertemakan Human Interest di Instagram. Poto kenging dicokot ngagunakeun kamera DLSR, Mirrorless ataupun Smartphone.
  3. Format Caption, pasihan caption poto kalawan seinformatif sarta sejelas manawi. Serhenteuan Wasta lengkap, Dayeuh Domisili, sarta Umur. Mention @cnnindonesia & @oppoindonesia sarta wajib pasihan hashtag #CekrakCekrekWithOPPO #OPPOR17Pro
  4. Poto anu diupload nyaeta poto kaduh sorangan. Lamun dipikanyaho ngagunakeun poto batur, bade didiskualifikasi
  5. Peserta kenging mengupload poto benten langkung ti hiji kali.
  6. Poto anu diunggah henteu diidinan ngandung unsur SARA, pornografi, kekerasan atawa pencemaran wasta sae.
  7. Bade dipilih 10 jalmi kalawan poto sarta caption nyongcolang kanggo ngiring photo hunting di Bali salila 3d2n (14-16 Pebruari 2019) sarta boga kasempetan meunangkeun 2 Handphone OPPO R17 Pro. Akomodasi ditanggung ku CNN Indonesia & OPPO Indonesia.
  8. Periode upload poto di instagram dimulai ping 15 Januari 2019-4 Pebruari 2019.
  9. Bewara pinunjul Photo Hunting di Bali bade disalabarkeun dina 8 Pebruari 2019
  10. Poto anu diupload tacan kantos meunang lomba sateuacan-kawitna.
  11. Akun instagram anu diprivate bade didiskualifikasi.
  12. Panitia henteu tanggel walon lamun aya tungtutan ka poto anu diupload.
  13. Bewara pinunjul boga sipat mutlak sarta henteu tiasa digoda tuntut.
  14. 10 karya poto kapeto sarta nyongcolang barobah kaayaan hak kaduh OPPO Indonesia sarta CNN Indonesia. Hak damel poto angger kaduh fotografer/pemenang.
  15. Pinunjul anu berhalangan mios ka Bali,bade dianggap gugur sarta digantikeun ku finalis sanes. Pinunjul bade dikonfirmasi 5 dinten sateuacan keberangkatan.
  16. Sarat sarta Katangtuan tiasa robih sawaktu-wanci tanpa aya beja sarta persetujuan peserta.
  17. Kalawan ngiring pasanggiri poto ieu,mangka peserta atos dianggap nyatujuan sarat sarta katangtuan anu lumangsung.
  18. Program ieu henteu dipungut waragad. Hate-hate luhur penipuan anu ngaku-ngaku cnnindonesia.com & OPPO Indonesia.
  19. 19. Program ieu henteu lumangsung kanggo pagawe CNN Indonesia sarta OPPO Indonesia.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =