Fakta Gampil Depresi Keseringan Neda Donat

0
76
Fakta Gampil Depresi Keseringan Neda Donat
Fakta Gampil Depresi Keseringan Neda Donat

koransunda.com – DONAT dianggap minangka salah sahiji camilan raos anu diteang-pilari seueur jalmi. Nanging terang henteu, yen jalmi anu sering teuing neda donat rentan ngalaman depresi? Naha tiasa nya?

Dina dasarna donat mangrupa leeutan anu jegud gula sarta lemak. Tangtos eta efek na henteu damang kanggo salira lamun sering dikonsumsi. Dina jangka paos, hiji jalma anu nyandu leeutan amis gampil ngalaman sababaraha gangguan kasehatan, sepertos obesitas, kolesterol luhur, tekanan getih luhur, panyakit jajantung sarta seueur deui.

Nanging anjeun oge henteu nyadar yen keseringan konsumsi leeutan amis tiasa memicu depresi. Sepertos anu atos urang terang, gangguan mental kasebat jumlah penderitanya meningkat kadieunakeun.

Jabi margi aktivitas sarta pagawean anu mundel, leeutan oge tiasa memicu depresi. Anyar-anyar ieu, panalungtikan nyebutkeun yen jalmi anu doyan neda donat gampil ngalaman depresi.

Baca Oge : Tps Cerdik 5 Cara Mengetahui Susu Sudah Basi Atau Belum

Dilansir Boldsky, Kemis (12/7/2018) sekelompok peneliti di Universitas Las Palmas de Gran Canaria, di Las Palmas, Spanyol ngalakukeun panalungtikan kanggo mendak hubungan antawis sarta depresi. Hasilna kapanggih yen jalmi anu mengonsumsi donat langkung ti 2-3 kali dina sabulan sekira 48% ngalaman depresi, dibandingkeun kalawan jalmi anu henteu kantos mengonsumsi.

Baca Oge:
loading...

Sajaba ti eta, panalungtikan oge nembongkeun yen dina jalmi anu atos ngalaman depresi, saterusna neda donat tiasa memperburuk kaayaan kasehatan mentalnya.

Studi langkung teras nyatakeun yen lemak trans,gula henteu damang sarta margarin anu kapanggih tiasa menyebabkeun peradangan di polo. Balukarna ngahalangan produksi dopamin sarta serotonin, ku kituna memicu depresi.

Sepertos dipikanyaho depresi nyaeta panyakit mental serius,anu ditandaan kalawan gejala anu midamel hiji jalma rumaos hanjelu, paturay pangharepan sarta lemah mental teras-menerus dina jangka wanci anu lami. Depresi biasana dipicu margi parobahan hormon, sepertos dopamin sarta serotonin.

Dina sababaraha perkawis,depresi oge tiasa jalaran margi kabiasaan gaya hirup anu henteu damang. Sepertos pola neda anu awon, kirang olahraga, sarta faktor turunan. Anjeun kedah mewaspadai mamala gangguan mental ieu anu awon kalintang akibat na.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =