Hari Aksara Internasional Mendikbud Ingatkan Literasi Berbudaya

Hari Aksara Internasional Mendikbud Ingatkan Literasi Berbudaya

Koransunda.com - Hari Aksara Internasional (HAI) ka-53 (08/09/2018) di Deli Serdang, Sumatera Utara, Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan ( Kemendikbud) mikeun pangajen ka 4 kabupaten/kota anu atos junun dina penuntasan buta huruf. Kaopat kabupaten kasebat...
Hari Aksara Internasional Bantos Kurangi Buta Aksara

Hari Aksara Internasional Bantos Kurangi Buta Aksara

Koransunda.com - Saurang relawan ti Komunitas Taneuh Ombak nuju ngawulang maos ka anak-anak di wewengkon Sebrang Pabayan, sisi Walungan Batang Arau, Lapangan, Sumatera Barat, Minggu (16/7/2017). Taneuh Ombak meluncurkeun kagiatan pustaka usik anu dibere...
10 PTN Ieu Nu mawi Seueur Nampi Peserta SBMPTN 2018

10 PTN Ieu Nu mawi Seueur Nampi Peserta SBMPTN 2018

Koransunda.com - Penetapan kenging Seleksi Sareng Lebet Paguron Luhur Nagari (SBMPTN) atos dilaksanakeun Rebo, 3 Juli 2018. Saloba 165.831 peserta ditarima dina SBMPTN warsih ieu ti total pendaftar saloba 860.001 peserta. Dumasar jumlah pendaftar, persentasi peserta...
5 Perguruan Tinggi Negeri Nu Mawi Diminati Di SBMPTN 2018

5 Perguruan Tinggi Negeri Nu Mawi Diminati Di SBMPTN 2018

Koransunda.com - Dina kaping (8/5/2018) dilaksanakeun ujian serat Seleksi Bersama Masuk Perguruan Tinggi Negeri (SBMPTN) 2018. Ujian serat dilaksanakeun sacara serentak di 42 Panitia Lokal (Panlok) anu diwangun ti 85 Perguruan Tinggi Negeri (PTN)...
Sakadang Peucang Sarta Siput

Dongeng Nalika Sunda Sakadang Peucang Sarta Siput

Koran sunda - Dina hiji dinten Sakadang Peucang Sarta Siput katingali tunduh kalintang. Panonna serasa abot kalintang kanggo dibuka. “Aaa....rrrrgh”,si peucang katingali sakali-kali heuay. Margi poe eta cuaca cerah,si peucang rumaos rugel lamun nyia...
Wawaran IPB Ngeunaan Paturay na Beasiswa Mahasiswi Mualaf

Wawaran IPB Ngeunaan Paturay na Beasiswa Mahasiswi Mualaf

Koran Sunda - Pihak Institut Tatanen Bogor (IPB) nengtereweleng wartos ngeunaan mahasiswi namina Arnita Rodelina Turnip anu drop out (DO) margi beasiswanya diputus ku Pamarentah Kabupaten (Pemkab) Simalungun, Sumatera Kaler. Disangka,beasiswa diputus margi Arnita...
Spanyol Janten Dayeuh Nu Mawi Diminati Kanggo Kuliah

Spanyol Janten Dayeuh Nu Mawi Diminati Kanggo Kuliah

Koransunda.com - Nurutkeun hiji survey ti Goeuro,nagara Spanyol mangrupa tujuan nomer hiji kanggo mahasiswa internasional. Survey ti platform lalampahan ieu melibatkeun,langkung ti 5.700 mahasiswa ti 10 nagara. Informasi anu Koran Sunda dapatkan ti Times Higher...
Rame-rame Dumadakan Miskin Demi Sakola Saha Nu Lepat

Rame-rame Dumadakan Miskin Demi Sakola, Saha Nu Lepat?

Koransunda.com - Rebuan pendaftar sakola nagari anjog-anjog angken miskin. Maranehanana ngasongkeun Serat Katerangan Henteu Sanggem (SKTM) minangka buktos na. Sanggeus dicek ka imahna,tetela sawangsulna. Perkawis ieu lumangsung di sagala rupa tempat,salah sahijina di Banyumas,Jawa Keur....
5 Program Kampus Anu Damel Anjeun Sukses Di Era Revolusi Industri 4.0

5 Program Kampus Anu Damel Anjeun Sukses Di Era Revolusi Industri 4.0

Koransunda.com - Ngasupan era revolusi industri 4.0,mahasiswa dikedahkeun nyiapkeun diri kalawan maksimal sarta menonjolkeun unikna sarta peunteun tambih (added value). Perkawis ieu jalaran dina era revolusi industri 4.0 lumangsung pengintegrasian antawis sistem otomasi sarta...

Artikel Populer