Dubai Bangun Mal Pangbadagna di Dunya Rp29 Triliun

0
227
Dubai Bangun Mal Pangbadagna di Dunya Rp29 Triliun
Dubai Bangun Mal Pangbadagna di Dunya Rp29 Triliun

Koran Sunda – Dubai Bangun Mal pangbadagna di dunya anu ngabogaan lega langkung ti 100 kali lapang sepak bola. Proyek anu disebut kalawan Dubai Square eta ngabogaan anggaran USD2 milyar (Rp29,26 triliun) di Dubicreek Harbour.

Lega Dubai Square ngahontal dua kali lipet Dubai Mall sarta bade barobah kaayaan lokasi Chinatown pangbadagna di Wetan Keur. Desain Dubai Square fokus dina hiburan futuristik kalawan proyeksi tilu dimensi sarta tata pencahayaan super canggih.

Hiburan kanggo kulawargi barobah kaayaan prioritas utami kalawan nyondong na bioskop, wahana kaulinan cai, arena olahraga, sarta supermarket. Sentuhan teknologi barobah kaayaan tanagi ical anu ngabedakeun Dubai Square kalawan Dubai Mall.

“Dubai Bangun Mal menekankeun ritel modern sarta hiburan kalawan menghadirkeun teknologi generasi ka hareup ” ucap juru nyarios Emaar Properties anu ngembangkeun Dubai Square digawe babarengan kalawan Dubai Holding dilansir CNN.

“Itu didesain kanggo pelanggan era anyar anu identik kalawan digital sarta kalawan teknologi ” cenahna.

Contona, kanggo rohang gentos ngagunakeun kaca interaktif. Saterusna ritel bergaya “omnichannel” kalawan nyambungkeun toko kalawan platform digital anu terkoneksi kalawan ponsel sarta komputer. Udagan utami mal eta teh kaum milenial anu dalit pisan kalawan teknologi.

Baca Oge : Sri Mulyani Ingatkeun Eksportir Geura Pulangkeun Dolar AS

“Target utami pasar urang nyaeta anak anom anu melek teknologi ” sanggem juru nyarios Emaar anu tak disebatkeun ngaranna.

Nurutkeun Chairman Emaar Properties Mohamed Alabbar, Dubai Square bade barobah kaayaan ritel modern sarta pusat hiburan. Mal eta oge bade dilengkepan kalawan hotel anu ngabogaan 1.500 kamar sarta rebuan unit apartemen.

“Dana pangwangunan asalna ti sambetan sarta palih na ti dana anu kagaduh Emaar ” ceuk Alabbar dilansir Gulfnews.

Alabbar ngungkabkeun, mal eta bade dilengkepan kalawan jalanan pedestrian, plaza, sarta ngawangun sepertos dayeuh di jero rohangan. Mal eta oge angger nengetan wangun arsitektur Arab.

“Urang nargetkeun 75 juta penumpang pesawat anu transit. Urang oge bade nandean lima atawa genep juta wisatawan anu bade barang beuli” sanggem.

ku kituna, Dubai Bangun Mal bade tersambung kalawan kareta metrolink ti bandara ka Stasiun Pusat. Dina tetempoan pakar ritel ti The Unit, Nicolas Rubeiz, revolusi ritel di Dubai usik enggal kalawan arah anu pas.

“Dubai ngawangun mal sanes ngan nawarkeun bata sarta adukan semen, nanging mintonkeun dunya virtual oge” sanggem.

Baca Oge : Beuki Terpuruk Rupiah Isuk Ieu di Rp 14615 USD

Struktur demografi di Wetan Keur oge barobah kaayaan perhatian utami pangusaha ritel. Tingkat kalahiran luhur sarta populasi anak anom anu dominan. “Separuh populasi Wetan Keur umurna handap 25 warsih. Maranehanana bade barobah kaayaan konsumen anom anu barobah kaayaan pasar utami dina dua dekadeu ka hareup” ungkab Rubeiz.

Ekspansi ritel anu sipat nyerang pisan di Dubai saleresna kontras kalawan lolobana pusat komersial di sakumna dunya. Dina 2017 tingkat penjualan ritel ngalaman penurunan.

Euro-monitor International ngalaporkeun pertumbuhan taunan penjualan ritel di Dubai ngalaman penurunan 1,4% dina taun ka tukang dibandingkeun 2016 (6,5%). Nanging, pertumbuhan penjualan diprediksi bade tumpak 5,1% dina warsih ieu.

“Ledakan ritel henteu nembongkeun mepeling anu picilakaeun di Dubai. Seueur ritel lianna sarta pusat perbelanjaan malahan ngalaman penurunan ” sanggem Rubeiz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − one =