DPRD Majalengka Umumkeun Pengunduran Diri Bupati Sutrisno

0
63
DPRD Majalengka Umumkeun Pengunduran Bupati Sutrisno
DPRD Majalengka Umumkeun Pengunduran Bupati Sutrisno

Koran Sunda –  DPRD Kabupaten Majalengka umumkeun pengunduran diri H. Sutrisno ti jabatanna minangka Bupati Majalengka ngaliwatan rapet paripurna anu dihadiran ku Bupati sarta Wawakil Bupati Majalengka, anggota DPRD Majalengka, Forkopimda sarta para kepala OPD. Paripurna ieu dilaksanakeun di gedong Graha Bhineka Yudha Sawala DPRD Majalengka, Kemis (16/8).

Pupuhu DPRD Majalengka, H. Eddy Anas Djunaedi ngunggelkeun, pupuhu DPRD Majalengka berkewajiban kanggo nyalabarkeun pengunduran diri kasebat ngaliwatan rapet paripurna anu saterusna bade ditindaklanjuti ka menteri dalam negri.

“Urang atos pigawe poe ieu. Antos proses na bade ditepikeun ka menteri dalam negri ngaliwatan gubernur, saterusna kantun nungguan SK penetapan pemberhentian anu bersangkutan” ucap na.

Baca Oge : Nonoman PUI Majalengka Bagikeun Raturan Bendera Beureum Bodas Ka Pengendara

Dumasar mekanisme, lamun katangtuan SK pemberhentian atos turun ti Mendagri, hak sarta kewenanganna minangka kepala daerah dicabut.

Nanging, sabot anu bersangkutan eureun sarta tacan aya pajabat penggatina, otomatis wawakil bupati bade milampah pancen poean minangka bupati sarta antos DPRD ngagaduhan kawajiban kanggo ngusulkeun gagantina, tambahna.

“Anu tangtos aya wawakil bupati, janten wawakil bupati anu langkung meujeuhna nyekel kalungguhan posisi kasebat kanggo ngabereskeun mangsa kalungguhan 2013-2018, kaetang dugi kaping 12 Desember 2018” tandasna .

Sepertos dipikanyaho kawitna, pengunduran diri H. Sutrisno ti kalungguhan Bupati Majalengka dimargikeun manehna mencalonkeun diri minangka anggota legislatif DPR RI dina Pemilu 2019 ka hareup.

Sumber : https://web.facebook.com/majalengkajurnal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 19 =