Deretan Motor Antik BMW R-35 Di Djogjantique Day 2019

0 130

Koransunda.com – Pikeuneun Djogjantique Day 2019 balik dilaksanakeun di halaman Stadion Mandala Krida Yogyakarta 23 Agustus 2019. Sagala rupa koleksi motor antik anu angger terkesan kuat sarta mentereng ngajajar ngagoda panon nu datang. Perhelatan anu digagas komunitas Motor Antique Club Indonesia (MACI) Yogyakarta eta memajang ratusan motor keluaran handap warsih 1970 sagala rupa pabrikan. Mengusung tema ‘ Vintage Paradise ‘ ,gelaran Djogjantique Day 2019 ieu bade lumangsung dugi poe ieu 24 Agustus 2019.

Herwan Prandoko landian Koko,salah sahiji peserta pikeuneun inoi ngabantun sajumlah koleksi motor antik.di antarana,Victoria Kraft Rad (KR) 25 S lansiran 1937 250 cc. Tipe motor 2 tak ieu digaleuh Koko ti saurang kawanohan di Solo sanggeus sataun ngabawa dina hiji pameran.

Baca Oge: Sah Ieu Mobil Dines Anyar kanggo Joko Widodo

Nanging lalaki anu oge menyambi icalan motor antik eta hoream nyebutkeun sabaraha pangaosna wanci meser motor kasebat sarta perkiraan lamun aya anu bade meser na balik. ” Abdi pas ningali motor ieu anggo iteuk (perseneling) katuhu atos resep,tangtos ribet,” ceuk Koko.

Victoria sorangan mangrupa pabrikan motor di Jerman anu saprak 1901 mroduksi sapedah kaliwat gentos mroduksi motor dina 1927. Dina 1958 Victoria berkongsi kalawan pabrikan motor DKW merilis merek dagang Zweirad Union.

Sajaba ti eta,Koko oge memajang koleksi langka BMW R35 na lansiran 1939. Motor anu mangrupa keneh haturan armada perang Nazi Jerman di mimiti perang dunya II kanggo blusukan di wewengkon pegunungan margi alit nanging lincah eta oge kalintang keneh mulus. Kegaharan BMW R-35 ieu ngan sanggem disaingi ku armada tungtung tumbak Karajaan Inggris anu barobah kaayaan ikon Perang Dunya II deui,nyaeta BSA M-20 1941 kaduh Lucky Ucok Janarko anu dipajang dina gelaran eta.

Pecinta motor klasik sanes anu ngiring memamerkeun koleksinya ,Silva Tedjantoro,ngabantun gedeg AJS Model 16 lansiran warsih 1954. Motor antik ieu barobah kaayaan spesial margi ampir sakumna komponen na orisinil keneh kaasup cet na anu tahan sae salila 65 warsih.

Baca Oge: HUT RI Mobil Presiden Era Soeharto Dipajang di Istana Negara

Silva meser motor eta di Purwokerto warsih 2017 saharga Rp 50 juta. ” Ieu saleresna tacan langka teuing,nanging margi sadaya orisinil keneh sarta cet oge kondisina sae abdi kabetot,” ceuk lalaki anu ngabogaan tilu koleksi klasik sanes di imahna eta.

Deretan motor antik kalawan bodi mini jiga sapedah dipajang dina haturan bertingkat dina venue eta ku kituna kasampak beuki unik. Ti Ducati dugi Zundap.

Sedengkeun Maryono landian Didik Sidin,memajang gedeg Zundap Crack 2 speed lansiran 1952 dina perhelatan eta. Motor anu bahan na digaleuh saharga Rp 14 juta eta cikeneh rengse direstorasi kalawan waragad Rp 3 juta.

“Pikeuneun ieu kahiji bantun turun motor eta sanggeus restorasi” cenahna.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eighteen − twelve =