Chopper Listrik Terinspirasi Motor Jokowi

0
45
Chopper Listrik Terinspirasi Motor Jokowi
Chopper Listrik Terinspirasi Motor Jokowi

koransunda.com – Presiden Joko Widodo menunggangi sapedah motor rupi chopper land sababaraha wanci kaliwat menginspirasi anak anom Indonesia. Sumanget memodifikasi ‘kuda beusi’ oge tiasa dirasakeun dina pergelaran Badan Ekonomi sarta Kreatif (Berkraf) Habibie Festival di JIEXPO Kemayoran, Jakarta, Jumaah (21/9).

Nu boga chopper land bertenaga listrik, Duwi Arsana ngomong yen ngaliwatan chopper land darehdeh lingkungan ieu salah sahiji buktos anak-anak anom di Indonesia tabah pisan nyiptakeun motor listrik.

“Tangtos eta, Wanci eta Jokowi gaduh chopper, bentukna sae, ahirna urang kanggo wae. Maksad urang ieu nembongkeun ka balarea tiasa oge gaduh motor sepertos Jokowi” ceuk Duwi.

Baca Oge : Pesaing Yamaha Xmax Ti Honda Nyondong Di GIIAS 2018

Chopper land hiji ieu nunda motor BLDC 3.000 watt. Rohang mesin sumawonten katembong teu aya sarta ngan kaeusi kotak akrilik eusina 100 baterai lithium-ion.

Nurutkeun Duwi, purwarupa kawit Bali ieu saestuna tiasa dipasangan saloba 300 baterai. Kalawan baterai saloba eta, motor retro listrik tiasa usik sajauh 80 kilometer kalawan proses pengisian baterai ti teu aya dugi pinuh salila opat jam.

“Sakedahna tiasa dugi 300 baterai. Lamun 300 (baterai), jarak tempuh tiasa langkung ti 200 kilometer. Lamun kecepatan angger (maksimal) 66 kilometer per jam” sanggem Duwi.
Duwi angken menggelontorkeun artos dugi Rp7 juta kanggo ngayakeun bateraina wae. Total, manehna meakkeun dana Rp21 juta. Pangaos modifikasi tiasa membengkak gumantung jumlah baterai anu dikandungna .

“Lamun 300 baterai gumantung tiasa Rp21 juta bateraina wae. Gumantung distributorna kaasih diskon atawa henteu” ucap na.

Baca Oge : Lamborghini Huracan Spyder Ngagoda Jalmi Jegud Indonesia

Duwi ngeceskeun masalah utami chopper listrik ieu wedal ti segi desain. Ketiadaan knalpot sarta mesin ngurangan kegarangan motor. Kanggo nungkulan masalah eta, Duwi ngomong pihakna bade mendesain tempat baterai supados jiga kalawan blok mesin.

Motor Chopper Jokowi

“Saleresna ngurangan estetika, nanging manawi antos bade urang wangun casing baterai janten bentukna jiga mesin motor. Margi teu aya kalintang” pungkas Duwi.

Duwi oge memamerkeun motor di laman youtube pribadi na. Duwi angken mendapat apresiasi ti netizen dina lajur komentar, sumawonten sajumlah netizen nyerat hoyong meser motor na dina lajur komentar. Hahalang motor keneh prototipe midamel Duwi tacan wantun ngical na.

“Minat atos luhur. Urang cobi keneh-cobi antos lamun atos tangtos urang tawarkan. Komunitas chopper atos komentar. Tadi aya rencang komunitas chopper tertarik. Anjeunna ngomong sae sarta unik, chopper tanpa knalpot sarta kawas lamun tanpa mesin” ceuk Duwi.

Ka hareupeunana Duwi ngabogaan visi kanggo ngasupkeun teknologi pemindai sidik jari kanggo ngahirupkeun motor, pelacak GPS, parentah soanten, dugi integrasi kalawan ponsel ka motor chopper.

“Urang bade ngasupkeun teknologi supados tiasa ngahurungkeun anggo sidik jari. GPS tracker urang oge bade pasang di dieu. Anggo parentah soanten sarta wireless nyambung ka ponsel oge” ceuk Duwi paos rubak. (korsun)

Sumber : CNN Indonesi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − seventeen =