Cegah Kriminal di Arena Kano Asian Games 2018 Pulisi Datangi Para Residivis

0
32
Cegah Kriminal di Arena Kano Asian Games 2018 Pulisi Datangi Para Residivis
Cegah Kriminal di Arena Kano Asian Games 2018 Pulisi Datangi Para Residivis

Koran Sunda – Kapolda Jabar Irjen Agung Budi Maryoto marentahkeun sakumna stafna supados kaayaan Kamtibmas dina Asian Games di Arena Kano Asian Games di Bendung Rentang leres-leres kajaga. Pulisi oge dugi nyumpingan residivis.

Perkawis ieu dipigawe kanggo ngaronjatkeun kapercayaan dunya dina Indonesia. Kanggo ngagampangkeun pengendalian komando di arena, sarta nyegah kriminal mangka dipasang CCTV di sajumlah titik.

Patali pamakean cai Bendung Rentang anu ayeuna dipake keneh kanggo mere cai areal sawah di wilayah Indramayu, peryogi dipigawe koordinasi kanggo nyegah lumangsung na pematian kahirupan para patani ku kituna menyebabkeun kagiatan demo wanci kagiatan lumangsung.

Perkawis kasebat dipangnepikeun wanci nganjang ka lokasi Bendung Rentang dina Rebo 1 Agustus 2018, kanggo ngalanglang kesiapan penyelenggaraan Arena Kano Asian Games anu bade dituturkeun 55 atlet kano ti 11 nagara.

“CCTV kedah dipasang di saban titik srategis kanggo ngagampangkeun komando ” ceuk Kapolda.

Ceuk manehna antisipasi copet sarta pencurian kenaraan bermotor kedah leres-leres diwaspadaan wanci pergelaran ageung kasebat lumangsung. Tempat parkir kendaraan bermotor sakedahna disentralisasi di hiji tempat.

Baca Oge : Atlet Asian Games 2018 Puji Bendung Rentang Majalengka

sajaba ti eta oge kedah dipastikeun supados teu aya pihak anu ngalakukeun pungutan parkir liar margi bade menganggu kenyamanan peserta sarta nu datang.

“Kasat Reskrim warning para residivis pencurian kendaraan bermotor ulah dugi maranehanana ngalakukeun pencurian. Datangi maranehanana sadaya anu atos kajabi ti panjara, identitas sarta alamatna pan atos aya” cenahna.

Palaksanaan pengamanan ieu kedah mimiti dipigawe ti ayeuna. Saprak maranehanana latihan, anjog na kontainer di lokasi, dugi sakumna atlet wangsul ka nagara masing-masing. Pelaksanaanana dipigawe sareng TNI, Babinkamtibmas, Babinsa, Dishub sarta Satpol PP .

sajaba ti eta sosialisasi ka balarea peryogi dipigawe. Balarea kedah ngiring reueus luhur dipakena Bendung Rentang Majalengka minangka lokasi kagiatan Asian Games, sarta turut ngareuah-reuah sarta berperan sarta ngajagi kaamanan.

“Silakan pasang spanduk kanggo nga-support para atlet, bikeun keramahtamahan dina maranehanana supados gambaran di panon dunya sae” sanggem Kapolda.

Kapolres Majalengka Ngabantu Komisaris Ageung Pulisi Noviana Tursanurohmad ngeceskeun, jumlah personel anu bade kalibet dina pengamanan ieu jumlahna ngahontal 750 jalmi. Aya pengamanan kabuka sarta pengamanan katutup.

Pengamanan ieu atos dipigawe saprak sababaraha minggu kaliwat patali kitu kaayaanana sajumlah atlet anu latihan dua kali dina hiji minggu dina dinten Kemis sarta Jumaah.

Di sinjang eta dina Rebo, 1 Agustus 2018 kontainer atos mimiti daratang ku kituna kedah diamankeun.

Baca Oge : Hotman Paris Sumbangan 100 Juta kanggo Renovasi Imah Zohri

Sacara teknis, lokasi parkir atos ditata sarta disentralisasi. Kanggo parkir panongton tempatna payun SMA Jatitijuh anu jarakna henteu kitu tebih, sedengkeun kanggo para atlit aya di caket perkantoran Bendung Rentang.

Sedengkeun kanggo penginapan para atlet, saloba 55 jalmi bade ditempatkeun di Wisma milik Balai Latihan Kehutanan di Sawala, Kadipaten anu jarakna kirang langkung 7 kilometer ti lokasi. Samentara kanggo official, saloba 30 jalmi mondok di Cirebon. Sedengkeun panitia saloba 140 jalmi mondok di Majalengka.

Patali Bendung Rentang anu dipake kanggo mere cai sawah di Indramayu sarta Cirebon, nurutkeun Noviana, sababaraha dinten sateuacan palaksanaan Asian Games cai bade dipasok leuwih tiheula ka dua kabupaten. Pemasokan cai ieu dipigawe sateuacan latihan sarta penclut palaksanaan supados henteu ngaganggu keberlangsungan acara. Perkawis ieu luyu kahoyong para patani di dua kabupaten.

“Kamari atos aya kahoyong ti Kabupaten Indramayu, mangka na antos cai bade dikirim leuwih tiheula supados dina waktuna ngke henteu kagamah” ucap Kapolres.

Kanggo perkawis kasebat Kapolda ngaharepkeun aya koordinasi di antawis pamarentah Majalengka, Indramayu sarta Cirebon.

Sumber : http://www.pikiran-rakyat.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 15 =