Budak 8 Warsih Sukses Jualan Permen Raup Rp 100 Juta

0 13

Koran Sunda – Angus Copelin-Walters, saurang anak umurna dalapan warsih ti Darwin,wilayah kaler Australia (NT) atos sukses Sukses Jualan Permen ikonik ngawangun panon buaya. Manehna meraup kauntungan 10 rebu dolar AS atawa kira-kira Rp 100 juta di warsih kahiji.

Diusianya anu anom keneh,Angus Copelin-Walters atos barobah kaayaan filantropis (donatur sosial) sarta ngabogaan rekening sorangan di Linkedin. Manehna kiwari keur berambisi kanggo meser dua mobil mentereng Lamborghini.

Kesuksesannya kasebat diwangun ngaliwatan usaha Sukses Jualan Permen. Produk kembang gula ngawangun panon buaya Angus anu dipasarkeun kalawan wasta ‘Croc Candy’ atawa Permen buaya teras nambahan langgananna di Darwin,NT.

Budak 8 Warsih Sukses Jualan Permen Raup Rp 100 Juta
Budak 8 Warsih Sukses Jualan Permen Raup Rp 100 Juta

Ideu kanggo mitembeyan bisnis ieu sorangan wedal taun ka tukang sabot kulawargi Walters berbincang-bincang ngeunaan cara kanggo ngabantuan putra maranehanana nungkulan kahese diajar na. Sanggeus bereksperimen kalawan usaha sanes,salila eta indung Walters kaget ku bakat wirausaha putra na,maranehanana megatkeun kanggo mecakan ngical gula-gula damelan maranehanana.

Baca Oge : Pangaos Endog Naek Padagang Sarta Pembeli Di Depok Ieu Sami-Sami Lieur

” Abdi hoyong ngical limun nanging indung ngararangna,sarta anjeunna ngusulkeun kanggo ngical Permen,” ceuk Angus.

” Permen ieu berkualitas sae anu abdi terang, ” sanggem Walters,anu ngembangkeun produk Permen eta.

” Sabot anjeunna wagel ngeunaan Permen sarta limun,batan ngan meser sababaraha ti toko,mending midamel na Permen sorangan,ieu hiji kerajinan panangan sarta berkualitas sae. “

Angus saterusna mengimpor kembang gula eta sarta mimiti ngical na ka raramat alit ” rerencangan-rerencangan indungna sarta sababaraha jalmi sacara awut ” . Manehna saterusna oge masarkeunnana di halaman Facebook sarta ahirna muka kios di salah sahiji ti seueur pasar reguler di dayeuh Darwin. Perkawis anu mengejutkeun maranehanana,bisnis na saterusna ngembang.

” Sababaraha jalmi dongkap sarta neda pesenan massal kanggo teupang taun sarta hiji acara,saterusna maranehanana nyusun perencanaan kumaha nyumponan pesenan eta sarta kumaha anjeunna tiasa diajar ti eta,” sanggem Ny Walters.

Ayeuna,Angus atos nganggap Dayeuh Darwin,sajumlah tujuan wisata lokal sarta kantor pamarentah wilayah kaler Australia (NT) minangka kliennya . Bisnis na anyar-anyar ieu ngarayakeun teupang taun kahijina sarta menyumbangkeun 1.000 dolar AS atawa sarimbag Rp 10 juta ka awak amal anu ngarojong anak-anak kalawan disleksia.

Forum ‘Croc Tank’

Pangalaman terjun langsung ka jero bisnis masihan alpukah kanggo Angus kanggo ngawadahan anak-anak sanes seusianya anu bade ngawujudkeun alpukah bisnis maranehanana.

Anjeunna nyontoan saurang saurang pinter beusi rumaja anu bersemangat pisan midamel peso sarta saurang rerencangan anu ngical pakakas midamel kaulinan slime.

” Abdi hoyong supados anak-anak tiasa tumpak ka panggung sarta memamerkeun bisnis maranehanana,” sanggem.

Terinspirasi ku acara televisi Shark Tank,Angus megatkeun kanggo midamel acara sarupa sarta masihan wasta forum eta ‘Croc Tank’ sarta indungna mimiti ngadaptarkeun merek dagang.

Manehna ahirna nampi hak paten luhur acarana kasebat ti Intellectual Property Australia mimiti warsih ieu. Nanging pandeuri ,Sony Pictures Television Inc,anu berbasis di Amerika Sarikat sarta ngabogaan merek dagang Shark Tank neuteup pendaftaran merek dagang maranehanana.

Istri Walters ngomong pengacara Sony Pictures Television Inc henteu nyadar maranehanana neuteup budak umurna dalapan warsih ti Darwin sabot anjeunna menghubungi pengacara pausahaan eta di Australia.

” Abdi ngabejaan pengacara anu berbasis di Australia sarta maranehanana ngan berkata: ‘ Kaayaan na nyaeta sepertos ieu. Apakah Anjeun sadar? ‘

” Pengacara eta leres-leres seuri sarta nyarios, ‘ Oh henteu,urang henteu nyadar na,janten disangka ku kuring klien abdi moal mempersoalkeun masalah ieu ‘ ,janten eta melegakan pisan. Angus henteu dina bisnis ngajalankeun acara TV. “

Kadua palih pihak atos ngahontal kasapukan ngeunaan pamakean merek dagang,anu bade dipungkas ahir warsih ieu. Kulawargi ngaharepkeun kenging ti kasapukan ieu bade matak bisa maranehanana ngayakeun acara handap wasta ‘Croc Tank’ di pikahareupeun. Kanggo Angus sorangan,kajadian ieu atos ngawanohkeun cipta rasa dunya usaha anu saleresna anu henteu anjeunna sadari kawitna.

Sumber : Republika.co.id

Leave A Reply

Your email address will not be published.

11 + 1 =