Beuki Terpuruk Rupiah Isuk Ieu di Rp 14615 USD

0
153
Beuki Terpuruk Rupiah Isuk Ieu di Rp 14615 USD
Beuki Terpuruk Rupiah Isuk Ieu di Rp 14615 USD

Koran Sunda – Nilai tukar Rupiah ka dolar Amerika Sarikat (AS) poe ieu ngalaman keneh pelemahan. Isuk ieu Rupiah aya keneh di level Rp14.600-an per USD.

Ngaluarkeun Bloomberg Dollar Index, Salasa (14/8/2018) tabuh 08.42 WIB, dina perdagangan spot exchange melemah 7.5 poin atawa 0,05% ka level Rp14.615 per USD. Rupiah poe ieu usik di kisaran Rp14.615 jeng USD-Rp14.615 per USD.

Samentara eta, Yahoofinance oge nyatet Rupiah melemah 30 poin atawa 0,20% barobah kaayaan Rp14.618 per USD. Dina pantauan Yahoofinance, aya dina wengkuan Rp14.593 per USD dugi Rp14.620 per USD.

Baca Oge : Budak 8 Warsih Sukses Jualan Permen Raup Rp 100 Juta

Sepertos anu diwartakeun Okezone, kurs dolar Amerika Sarikat (AS) menguat langkung teras ka mata uang utami lianna dina ahir perdagangan Senen (13/8/2018) wanci satempat margi krisis ekonomi Turki teras ngabeungbeuratan euro sarta mata uang nagara-nagara ngembang.

Lira Turki atos turun 20% ka dolar AS salila dua sesi pamungkas, sanggeus Presiden AS Donald Trump mengesahkeun penggandaan tarif dina impor produk waja sarta aluminium ti Turki.

Mata uang utama nagara ngembang lianna, sepertos rupee India sarta peso Meksiko terpukul parna pisan di keur krisis lira.

Sumber : economy.okezone.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =