BCA Luncurkan Produk KPR kalawan panjer 5 Persen

0
42
BCA Bakal Luncurkan Produk KPR kalawan panjer 5 Persen
BCA Bakal Luncurkan Produk KPR kalawan panjer 5 Persen

Koransunda.com – PT Bank Central Asia,Tbk (BCA) ngabageakeun positip kawijakan pelonggaran makroprudensial sektor padumukan mangrupi kalaluasaan loan to value (LTV) ti Bank Indonesia anu bade dilumangsungkeun mimiti Agustus 2018 Produk KPR kalawan panjer 5 Persen.

Kawijakan pelonggaran kasebat bade dimangpaatkeun BCA kanggo menyasar nasabah kredit pemilikan imah (KPR) segmen tengahan ka handap. Direktur Transaksional Banking BCA, Santoso ngomong salila ieu BCA menyasar nasabah KPR segmen tengahan ka luhur.

Margi rata-rata pinjaman produk KPR di segmen tengahan ka luhur ngan tilu dugi lima warsih. Ku kituna rata-rata rasio kredit bermasalah atawa non performing loan (NPL) condong alit. Santoso negeskeun, BCA henteu nyadiakeun produk KPR kalawan panjer atawa down payment (DP) enol persen. BCA malahan nyiapkeun produk KPR langkung mirah kalawan menyasar segmen tengahan ka handap.

“Urang explore jigana DP 5 persen nanging ngan gawe babarengan kalawan developer-developer nu tangtu” sanggem Santoso ka wartawan di Jakarta, Rebo (11/7). Nanging BCA nungguan keneh kawijakan pelonggaran LTV kasebat dikaluarkeun ku Bank Indonesia dina Agustus ka hareup.

BCA oge diajar ti warsih-warsih kawitna lamun engkena pertumbuhan produk KPR di perbankan henteu terkendali. Nominal KPR dina segmen tengahan ka handap di antawis Rp 250 juta dugi Rp 500 juta. Sedengkeun tengahan ka luhur nominalnya di luhur Rp 500 juta.

“Anu peryogi apakah jalmi gaduh kapabilitas bayar KPR. BCA bade ningali iraha nasabah buka rekening,rekeningnya aktip atawa henteu,sarta income nasabah kasebat” cenah. Santoso nambahan, kanggo babak mimiti BCA bade mitembeyan gawe babarengan kalawan dua atawa tilu developer. Wilayah kahiji anu disasar di Jabodetabek.

Nanging anjeunna oge memperkirakeun portofolio produk KPR segmen tengahan ka handap henteu ageung. Ku kituna moal seueur boga pangaruh ka rasio NPL di BCA. ayeuna NPL KPR BCA handap 1 persen. Sacara sakabeh, BCA nargetkeun pertumbuhan KPR sagede 15 persen dugi ahir warsih 2018. Ceuk manehna, kawijakan pelonggaran LTV anu dipigawe Bank Indonesia margi ningali kaayaan perekonomian anu gonjang-ganjing diperlukeun relaksasi kanggo ngusikkeun sektor padumukan.

Margi lamun sektor padumukan usik,mangka pagawe meunangkeun panghasilan,saterusna pausahaan semen, keusik sarta beusi ngiring terangkat. Ieu positip margi bade mengerakkeun sektor ekonomi sanes. Mamala aya kanaekan nanging di sisi sanes kembang oge aya kanaekan.

Aya aspek mamala. Nanging BI aya mitigasi, cenahna. Santoso nyatakeun, pertumbuhan sektor padumukan malahan langkung seueur disurungkeun pembelian imah kahiji (primary). Dina kaayaan perekonomian ayeuna, penjualan imah kahiji dipeunteun bade angger tumpak. Sedengkeun anu rada mudun malahan pembelian imah kadua sarta katilu.

Margi, jalmi meser imah kadua sarta katilu biasana kanggo investasi. Contona di Jakarta,pembelian imah kadua sarta katilu mudun margi pangaos ical henteu langkung luhur. Perkawis eta dimargikeun kahoyong mudun. Sajaba ti eta,kitu kaayaanana kanaekan peunteun ical objek pajeg (NJOP).

“Kadua, kalawan infrastruktur anu ngaalusan,ngaranna second city sarta tersier city tumpak. Pertumbuhan bade langkung seueur lumangsung di dayeuh kadua sarta katilu” kedalna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 2 =