Aya Henteu Buktos Teori Corona Asalna ti Laboratorium Wuhan

0 528

Koransunda.com – Wuhan Institute of Virology (WIV) keur janten sorotan margi aya teori anu menengarai virus corona atawa COVID-19 asal ti wuhan. Aya henteu buktos anu ngarojong spekulasi ieu?

Sajauh ieu,sanaos atos seueur panalungtikan intensif kawit muasal virus corona tacan dipikanyaho sacara tangtos. Nanging sepertos sering disebatkeun konsensus ilmuwan condong ngayakinan pisan virus corona asalna ti sato jigana lalay.

Henteu tiasa dipungkiri yen virus tiasa didamel utamana kanggo kapentingan riset ilmiah,contona menginvestigasi kumaha virus bermutasi di pikahareupeun. Sarta sabaraha luhur oge tingkat kaamanan jigana kebocoran ti laboratorium.

Baca Oge: KUA Buka Pendaftaran Nikah Online Salila Wabah Virus Corona

Dr Filippa Lentzos pakar biosekuriti ti King’s College London nyebutkeun aya sababaraha probabilitas kaamanan hiji laboratorium bocor kaluar. Eta kaasup ti maranehanana anu gaduh akses ka lab,ilmuwan sarta teknisi,masalah di prosedur penyimpanan,inventori patogen atawa prosedur darurat.

Manehna nambahan kawit corona atawa COVID-19 mangrupa patarosan sesah sarta nuju ditalungtik sacara intensif. tapi dikutip koran sunda ti detiknet,manehna ngomong yen tiasa dipastikeun sajauh ieu teu aya buktos yen laboratorium di Wuhan mangrupa asal COVID-19.

Kawitna,juru nyarios Kementerian Dalam Negeri China,Zhao Lijian negeskeun para pakar atawa WHO sababaraha kali atos nyatakeun Wuhan Institute of Virology (WIV) teu aya cangkol pautna kalawan wabah corona.

Baca Oge: Jalmi Terkaya RI Sumbang Rp 52 M kanggo Lawan Corona

WHO ngomong teu aya buktos anu ngabuktoskeun yen eta (COVID-19) didamel di lab. Sarta seueur pakar medis terkemuka oge ngomong lamun klaim virus kasebat bocor ti lab henteu gaduh dasar ilmiah,ceuk anjeunna.

Di pihak sanes pamarentah Prancis oge cikeneh negeskeun yen sajauh ieu henteu aya buktos kaitan antawis virus Corona kalawan aktivitas laboratorium riset P4 di dayeuh Wuhan,China,tempat berawalna virus menular eta.

Urang hoyong memperjelas yen dugi poe ieu teu aya buktos faktual anu nguatkeun informasi anu anyar-anyar ieu medar di pers Amerika Sarikat anu nyebutkeun kitu kaayaanana kaitan antawis kawit-usul COVID-19 sarta pagawean laboratorium P4 Wuhan,China,sanggem saurang pajabat di kantor Presiden Emmanuel Macron.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

20 − two =