Atlet Asian Games 2018 Puji Bendung Rentang Majalengka

0
123
Atlet Asian Games 2018 Puji Bendung Rentang Majalengka
Atlet Asian Games 2018 Puji Bendung Rentang Majalengka

Koran Sunda – Bendung Rentang di Kacamatan Jatitujuh Kabupaten Majalengka, anu ayeuna dipake minangka arena Asian Games 2018 dianggap wewengkon kano nyongcolang di Indonesia. ku kituna palatih sarta atlet kano ngaharepkeun Bendung Rentang tiasa barobah kaayaan tempat permanen minangka arena kano sagala rupa even.

Bendung Rentang Nurutkeun katerangan Palatih Kano Uyun M Gunawan, Indonesia salila ieu tacan ngabogaan arena kano slalom anu sae. Olah raga ieu anyar dikembangkeun dua palih warsih pamungkas, teu heran lamun atlet kano ayeuna ampir sakumna na asalna ti kayak.

“Bendungan Rentang ieu arena nyongcolang anu kagaduh Indonesia. Cai na deras sarta ngocor. Sacara teknis Bendung Rentang ieu nyukupan pisan, nyumponan standar arena Asia. Tempatna lega, kejernihan oge cekap, ngan hanjakalna ieu henteu permanen. Margi tetela ieu teh Saluran induk Irigasi anu cai na dipake kanggo mere cai ka sawah “ ucap Uyun.

Baca Oge : Hotman Paris Sebat Kaayaan Imah Zohri Saung Kaliwat Langsung Sumbangkan Artos

Ceuk manehna lamun hoyong pembibitan mapan sarta arena anu nyukupan, sepertos perkawis na di Bendung Rentang.

Salila ieu ceuk manehna latihan kano kirang optimal kanggo atlet nasional nyanghareupan Asian Games 2018 dipigawe di Jatiluhur anu cai na tenang. Ku kituna sabot tanding langsung kalawan cai deras sarta nyanghareupan atlet Asia lianna cekap boga pangaruh dina mental.

Para atlet Indonesia ieu anyar mitembeyan latihan di cai deras 14 dinten sateuacan tanding. Eta oge parahu na parahu keneh lami anu kondisina atos kirang sae malih aya anu miis. Parahu kanggo tanding anyar dikirim seminggu nyanghareupan pertandingan.

Jumlah atlet kano di Indoensia ayeuna kalintang keneh kawates. Atlet anu ayeuna ngiring tanding di Asian games ampir sakumna na asalna ti kayak. Margi kano anyar latihan dua warsih setengahan. Pasualanana antawis sanes nyaeta tempat anu tacan kagaduh, pembibitan atlet oge tacan ngembang margi kompetisi tacan mapan sacara rutin saban warsih. Padahal kanggo ngalakukeun pembibitan jenjang kompetisi kedah aya.

Contona wae aya kompetisi di tingkat sakola atawa ti umum anu dipigawe di saban kabupaten/kota, saterusna aya kompetisi tingkat propinsi sarta nasional. Lamun kitu mangka pembibitan bade mapan sacara sae.

“Atlet anu ayeuna ngiring di Asian Games ieu sadayana kenging seleksi ti PON anu lumangsung di Jawa Barat kamari, maranehanana asalna ti kayak. teu aya seorangpun anu atlet kano slalom. Sanggeus seleksi maranehanana anyar dilatih ka kano kanggo persiapan Asian Games kalawan lapang cai tenang ” ungkab Uyun.

Perkawis ieu dibenerkeun dua atlet Sumita Kurnia sarta Reski. Maranehanana duaan ngiring palatihan di Jatiluhur kalawan kaayaan cai tenang sarta parahu lami anu maranehanana piboga.

Maranehanana ngaharepkeun, tiasa ngabogaan lapang anu nyukupan ku kituna disaat tanding tiasa langkung nyiapkeun diri kalawan kaayaan cai anu saleresna.

Sumber : http://www.pikiran-rakyat.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + eighteen =