Atikan Non Formal Kanggo Anak Supados Maksimal

0
133
Atikan Non Formal kanggo Anak supados Hasilna Maksimal

Koransunda.com – Jabi atikan formal di sakola, institusi atikan non formal nyaeta alternatif atikan anu tiasa dicokot kanggo ngarojong hal mekar anak. Atikan non formal henteu ngan ti sisi kognitif, atikan non formal oge ngabantuan ngaronjatkeun pangabisa anak kanggo bersosialisasi sarta digawe babarengan.

Hiji riset anu dipigawe ku peneliti ti University of Bacau, Romania ka 52 anak oge ngungkabkeun yen anak-anak anu meunangkeun atikan non-formal di jabi institusi sakola sanggem ngembangkeun pangabisa usaha ngaleuwihan anak-anak lianna.

Sepuh oge kiwari dihadapkan ka sagala rupa pilihan institusi atikan non-formal mimiti ti anu sipatna edukasional dugi aktivitas fisik sepertos klub olahraga. Naon oge pilihan na pastikeun kanggo milih atikan non-formal anu luyu sarta jaga kapake kanggo pikahareupeun anak.

Baca Oge : Hari Aksara Internasional Mendikbud Ingatkan Literasi Berbudaya

Salah sahiji wangun atikan non-formal anu mere mangpaat kanggo anak nyaeta atikan bahasa asing sepertos kursus nalika inggris. Kalawan mempelajari bahasa asing anak sanes ngan diajar maos sarta nyerat, nanging oge ngagemukan keterampilan anu bade mere mangpaat di pikahareupeun.

Nanging sateuacan megatkeun kanggo nyokot kursus nalika inggris kanggo anak, aya sababaraha perkawis anu patut kanggo ditimbang-timbang. Atikan mangrupa salah sahiji wangun investasi non-material kanggo pikahareupeun anak. Lantaran eta pastikan kanggo milih tempat kursus nalika inggris anu henteu ngan ngabogaan reputasi anu sae, nanging oge boga pangalaman.

Baca Oge:
loading...

Perhatikan oge program atikan anu ditawarkeun sarta pilihlah kelas anu saleresna diprogram husus luyu kalawan jumplukan umur nu tangtu. Jabi profil institusi sarta program na, padika pembelajaran oge barobah kaayaan faktor penentu dina milih tempat kursus nalika inggris, utamana kanggo anak-anak.

Dina proses diajar hadena dipake padika anu sanes ngan efektif nanging oge nyenangkeun ku kituna anak tiasa ngiring na kalawan antusias. Boga pangalaman langkung ti 20 warsih di Indonesia, English First (EF) nyaeta pilihan anu pas kanggo kursus nalika inggris. Sacara umum, program EF kabagi barobah kaayaan dua, nyaeta EF English Center for Kids and Teens sarta EF Center for Adults.

Baca Oge : Dongeng Nalika Sunda Sakadang Peucang Sarta Siput

Dina 24 Januari 2019 kaliwat, EF atos resmi meluncurkeun program atikan nalika inggris kanggo anak panganyarna na, yaktos Small Stars. Small Stars dirarancang husus kanggo anak rengse 3 dugi 6 warsih kalawan materi inovatif anu ngawengku keterampilan peryogi dina ngadangu, wagel, maos, sarta nyerat.

Para pengajarnya oge ngabingbing anak kanggo ngembangkeun aspek kauninga, pangabisa sosial, sarta pangabisa motorikna . Jabi kurikulum anu luyu, Small stars oge nerapkeun padika pembelajaran anu metot kanggo anak. Anak diajak diajar ngagunakeun tembang, video, boneka, kartu flash, sarta layar toel interaktif supados kelas langkung nyenangkeun.

Para sepuh oge tiasa turut kalibet ngaliwatan aplikasi Smart Stars anu tiasa diunduh di smartphone sarta tablet. Liwat aplikasi ieu, anak tiasa neruskeun palajaran di imah sareng sepuh. Geura-giru daftarkan anak kanggo ngiring program Small Stars di EF Center anu sumebar di 34 dayeuh di Indonesia.

Dapatkan potongan pangaos dugi Rp 2,3 juta sarta merchandise eksklusif kanggo pendaftaran Small Stars dugi ping 11 Pebruari 2019. Kanggo informasi langkung teras, datangan website resmi EF Kids & Teens di dieu atawa hubungi pusat informasi EF di nomer telepon 1500 553.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 3 =