Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka

0
67
Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka
Aparat Gabungan Sidak Ka Lapas Majalengka (Sumber: sindangkasihnews.com)

Koransunda.com – Inspeksi Dumadakan (Sidak) anu dipigawe aparat gabungan anu diwangun ti Polres Majalengka, TNI sarta BNN ka hunian Lembaga Pemasyarakatan atawa Lapas Majalengka anu ngabogaan 21 kamar dicicingan ku 275 jalmi salah sahijina guna nyegah lumangsung na peredaran Narkoba, Rebo (20/2).

Jalmi-jalmi ngagunakeun narkoba ku margi maranehanana hoyong ngarobah hiji hal dina hirup maranehanana.

Katut nyaeta sababaraha alesan naha jalmi anom ngagunakeun narkoba:

  • Jang tiasa ditarima di lingkungan na
  • Sebagai buronan atawa bersantai
  • Ngurangan kebosanan
  • Sasampak sawawa
  • Memberontak
  • Bereksperimen

Maranehanana sangki narkoba nyaeta jalan kaluarna. Nanging ahirna narkoba barobah kaayaan masalahna.

Baca Oge: Pemain Preman Pensiun Di Polres Majalengka

Betapa sesah sanaos nyanghareupan masalah Anjeun, alatan ti pamakean narkoba sok langkung awon batan masalah anu hoyong ditungkulan kalawan narkoba. Jawaban anu leres nyaeta meunang faktana sarta kahiji-tama henteu makena.

Kumaha Narkoba Didamel?

Narkoba dina dasarna nyaeta racun. Jumlah anu dianggo nangtukeun efek na. Dina jumlah alit manehna mere efek stimulan (memacu Anjeun). Dina jumlah lewih gede manehna mere efek sedatif (memperlambat Anjeun). Jumlah anu langkung ageung deui bade meracuni sarta tiasa maehan Anjeun.

Ieu leres kanggo sadaya narkoba. Bedana ngan perenahna dina jumlah anu dianggo kanggo masihan efek na.

Nanging seueur narkoba ngabogaan liabilitas lainna: maranehanana langsung mangaruhan polo urang. Maranehanana mendistorsi persepsi si pamake ngeunaan naon anu lumangsung di sekelilingna. Balukarna tindakan-tindakanna barobah kaayaan aheng, irasional, henteu wajar sarta sumawonten destruktif.

“Razia ngadadak ka sel panjara anu dicicingan ratusan sakitan salahna mangrupa lengkah preventif kanggo nyegah peredaran Narkoba atawa kitu kaayaanana barang-barang berbahanya di jero imah tahanan kasebat “tangtos Kapolres Majalengka AKBP Mariyono.,SIK.MSI wanci pendak media di antawis-antawis kagiatan Sidak kasebat.

Margi narkoba magak sadaya indra. Anu diperlukeun atawa anu henteu. Janten sanaos mikeun pitulung jangka pondok dina ngurangan rasa udur, Narkoba oge mupus pangabisa, kasadaran sarta mengeruhkeun pikiran hiji jalma.

Ubar resep nyaeta ubar-obatan anu dimaksadkeun kanggo mempercepat atawa ngalaunkeun atawa ngarobah hiji hal ngeunaan cara salira urang didamel supados midamel na langkung damang. Sakapeung-sakapeung ubar-obatan eta diperlukeun.

Nanging maranehanana angger mangrupa narkoba: maranehanana bertindak minangka stimulan atawa sedatif sarta pamakean anu seueur teuing tiasa maehan Anjeun. Janten lamun Anjeun henteu ngagunakeun ubar-obatan eta sakumaha sakuduna manehna sami bahya na kalawan narkoba.

Ceuk manehna saban sudut para patugas mariksa sacara taliti sarta nurunkeun tim supados teu aya hiji sudut oge di Lapas Majalengka anu luput ti pamariksaan.

Samentara eta Kepala Penjara II B Majalengka Dasep Rana Budi nambahanSidak kasebat mangrupa program Rutan jabi kagiatan pengawasan rutin sarta sakaligus oge neruskeun Mou antawis Ditjen Pemasyarakatan Polri sarta TNI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 10 =