Agum Gumelar Soal Wiranto Ditusuk Koncina di Intelijen

0 167

Koransunda.com – Anggota Dewan Wiwaha Presiden (wantimpres) Agum Gumelar meunteun perkawis penyerangan ka Menko Polhukam Wiranto Ditusuk tiasa janten catetan nguatkeun sistem intelijen nagara.

Nanging Agum nampik nyebutkeun yen Awak Intelijen Nagara (BIN) kecolongan dina nyegah lumangsung na insiden penyerangan di Pandeglang dina Kemis (10/10) kamari.

“Oh sanes, sanes kitu [kecolongan]. Nyanghareupan anceman sepertos ieu koncina intelijen,” sanggem Agum dipanggihan rengse menjenguk Wiranto di RSPAD Gatot Subroto,Jakarta,Jumaah (11/10).

Agum kawas lamun ngamaklum yen penyerangan tiasa nargetkeun saha wae sarta iraha wae. Purnawirawan Jenderal TNI ieu sapuk lamun pengamanan pajabat kedah diperketat.

Baca Oge: Jasa Habibie Hasilkan Inovasi Demi Kamajuan Industri

” Tah nyanghareupan anceman sepertos ieu,koncina nyaeta kumaha urang memberdayakeun intelijen urang,” tangtos anjeunna.

Manehna nambahan,informasi ti intelijen saterusna tiasa dipake kanggo nangtukeun tindakan selanjutnya ,sae ti sagi pengamanan atawa pencegahan.

” Di dieu mepeling na ka urang sadaya,” sambung anjeunna.

Nurutkeun Agum,naon anu tumiba Wiranto saleresna sesah diprediksi sarta manehna anggap minangka haturan ti teror anu sistematis. Ceuk manehna peryogi kanggo kapulisian kanggo ngungkab perkawis penyerangan ieu sacara beres.

” Urang keser ka pulisi kanggo tiasa ngungkabkeun raramat na ke manten,motivasinya naon. Sawios pulisi anu didamel,” sanggem Agum deui.

Baca Oge: Respons Bupati Majalengka Daerahna Janten Calon Ibu Kota Anyar Jawa Barat

Sanggeus kira-kira 20 menit menjenguk Wiranto,Agum ngungkabkeun kaayaan baturna eta berangsur ngaalusan. Wiranto,nurutkeun anjeunna,lalaunan atos tiasa berkomunikasi sanaos kalawan soanten lirih.

” Nanging ngomongna anca,teda dua restu. Tatu pan atos terang sadaya,di beuteung,sarta kamari operasi na 3 tabuh langkung,operasi anu ageung pisan nya. Sarta tadi kondisina atos langkung ngaalusan,” ceuk Agum.

Diwartakeun kawitna,Wiranto diserang jalmi tak dipikawanoh kalawan ngagunakeun pakarang seukeut di Pandeglang,Banten,Kemis (10/10). Manehna tatu di haturan beuteung palebah kiwa handap.

Sumber: CNN Indonesia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eight − seven =