6 Gejala Nyeri beuteung Anu Henteu Tiasa Dianggap Sepele

0 131

Koransunda.com – Nyeri dina haturan beuteung bade midamel salira karasaeun henteu merenah. Cacak umumna tiasa damang ku sorangan, nanging sababaraha gejala udur beuteung nandakeun sajumlah panyakit nu tangtu anu henteu tiasa diantep.

kalolobaan nyeri dina haturan beuteung umumna jalaran ku masalah pencernaan hampang. Perkawis eta midamel udur beuteung sering dianggap sepele ku lolobana jalmi.

Nanging,faktanya udur beuteung henteu tiasa dianggap sepele. Betapa henteu,seueur organ vital anu ‘bersemayam’ di jero beuteung. Sababaraha organ vital eta di antarana ginjal,hate,peujit alit sarta ageung,pankreas,kantong hamperu,limpa,sarta seueur keneh deui.

Baca Oge: Tps Cerdik 5 Cara Mengetahui Susu Sudah Basi Atau Belum

Katut nyutat Medical Daily,sababaraha rupi nyeri dina haturan beuteung sarta panyakit anu menyertainya . Sederet gejala udur beuteung ieu merlukeun penanganan medis langkung teras.

1. Nyeri beuteung sanggeus neda seueur

Lamun udur beuteung wedal pas sanggeus mengonsumsi leeutan dina jumlah berlebih,Anjeun peryogi waspaos. Udur eta tiasa barobah kaayaan pertanda gangguan dina kantong hamperu.

Kantong hamperu ngabogaan tugas nunda hamperu sarta ngadistribusikeun na ka peujit alit kanggo ngabantuan proses pencernaan. Wanci organ ieu kacocokan,kadudukan kantong hamperu bade kagamah sarta barobah kaayaan panyakit anu ngancem.

2. Nyeri samar dina haturan beuteung luhur

Anjeun peryogi waspaos wanci ngalaman udur beuteung anu samar dina haturan luhur. Sumawonten lamun rasa udur dibarung seueul sarta bersendawa.

Ahli kasehatan ti American College of Emergency Physicians,Robert Glatter ngomong,rasa udur anu samar dina haturan luhur beuteung barobah kaayaan pertanda serangan jajantung.

3. Kejang beuteung dibarung diare

Diare anu dibarung kejang atawa rarasaan kembung dina beuteung mengindikasikeun sindrom iritasi peujit ageung.

Singh ngusulkeun Anjeun kanggo ngagunakeun ubar anu tiasa mehampangkeun rasa udur.

Baca Oge: Mangpaat Sarta Pamakean Gula Pasir Sarta Gula Jawa

Kanggo alesan anu henteu dipikanyaho,sindrom iritasi peujit ageung tiasa menyebabkeun hiji jalma kahese mencerna rupi-rupi leeutan nu tangtu.

4. Udur beuteung anjog-anjog

Udur beuteung anu wedal sacara anjog-anjog sarta karasaeun ngaganggu pisan barobah kaayaan pertanda perforasi lambung. Gangguan ieu umumna lumangsung dina maranehanana anu ngabogaan riwayat panyakit ulkus peptikum atawa karuksakan dina lapisan mukosa dugi lapisan daging otot saluran cerna anu jalaran ku aktivitas pepsin sarta asem lambung anu kaleuleuwihan.

Perforasi meryogikeun pamariksaan darurat margi tiasa boga tungtung dina kaayaan anu langkung serius anu disebut perotonitis. Wasta pamungkas mangrupa peradangan dina peritoneum (rongga beuteung) anu jalaran ku infeksi bakteri atawa suweng.

Glatter ngeceskeun,rongga beuteung anu terkontaminasi bakteri atawa suweng tiasa menyebabkeun syok skeptis. Kaayaan ieu tiasa melemahkeun organ-organ salira lianna dugi boga tungtung tiwasna.

5. Nyeri beuteung kiwa handap

Nyeri dina beuteung kiwa handap menandai panyakit nu tangtu. Rasa udur anu beuki memburuk wanci salira usik barobah kaayaan pertanda kanggo kaayaan divertikulitis. Wasta pamungkas mangrupa peradangan anu lumangsung dina divertikula atawa kantung-kantung anu kabentuk di sapanjang saluran pencernaan,utamana di peujit ageung.

Panyakit ieu umumna tiasa diobatan kalawan antibiotik atawa sababaraha ubar pelunak feses kanggo ngurangan mamala infeksi.

6. Udur beuteung dibarung penurunan abot awak

Anjeun dibongbolongankeun kanggo waspaos lamun rasa nyeri dibarung kalawan penurunan abot awak.

Ahli kasehatan ti Washington University,Gregory Sayuk ngomong,rasa udur beuteung sepertos ieu barobah kaayaan salah sahiji tawis panyakit kanker gastrointestinal atawa disebut oge kanker beuteung.

Panyakit kanker beuki terdeteksi lamun gejala udur beuteung dibarung kalawan kehadiran getih dina tinja,anemia,sarta riwayat panyakit radang peujit.

Sumber: CNN Indonesia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

17 + 20 =