5 Gua Eksotis Di Indonesia Tetela Aya Anu Berbalut Es

0
191
Gua Es Carstensz
Gua Es Carstensz

Koran Sunda – Kaendahan alam Gua Eksotis anu ditawarkeun Indonesia tak ngan basisir sarta gunung, kalah seueur keneh tempat wisata alami anu tiasa disambangi.

Lamun biasa ngarasakeun tetempoan di luhur permukaan taneuh, manawi atos mainstream. Kumaha kalawan menyusuri dunya handap taneuh sepertos gua-gua anu aya di Indonesia? Henteu eleh kalawan luar nagari, sababaraha wisata gua ieu dikendang gedekeun minangka gua terindah di Asia Tenggara, sumawonten salah sahiji anu terunik di dunya.

Geremet gua naon wae? Katut rangkuman artiker nu di kutip ku Koran sunda ti sagala rupa asal, 5 wisata sisig gua nu mawi eksotis di Indonesia anu wajib didatangan.

1.Gua Pindul

Gua Pindul
Gua Pindul

Gua Eksotis anu tempatna wewengkon Gunung Kidul Yogyakarta ieu, sok nawarkeun sensasi benten sabot menjelajahi jerona. Cacak tergolong anyar keneh, gua anu anyar diresmikeun pamarentah wewengkon ieu henteu kantos sepi datangna wisatawan.

Baca Oge:
loading...

Unikna , urang diajak ngagunakeun ban pelampung atawa dawam disebut cave tubing kanggo menyusuri walungan anu aya di jero gua. Ngan kalawan diuk di luhur ban, aliran walungan bade ngabantun urang ngarasakeun gua sapanjang 350 meter. Kaendahan dinding gua, cai walungan anu herang, sumawonten langit-langit gua oge tiasa urang gapai. Seru, sanes?

2. Gua Jatijajar

Gua Jatijajar
Gua Jatijajar

Sakumaha ngaranna, Gua Eksotis anu kabentuk ti batuan kapur ieu tempatna Desa Jatijajar, Kabupaten Kebumen, Jawa Tengah. Kapanggih dina warsih 1802, Gua Jatijajar ieu atos direnovasi sababaraha kali, henteu sepertos gua alami lolobana. Salila di jero, urang teu kudu lieur rempan kotor margi atos disadiakeun jalur kanggo ningali kaendahan ornamen stalaktit, stalagmit, sarta tihang kapur.

sajaba ti eta, tiasa urang panggihan oge 8 buah diaroma sarta 32 patung anu terpajang di jero gua. Konon 32 patung ieu disebutkeun nyaritakeun hiji jalma namina Raden Kamandaka, atawa poe ieu langkung dipikawanoh kalawan sebutan Lutung Kasarung.

3. Gua Gong

Gua Gong
Gua Gong

Pantes wae lamun katelahna kalawan sebutan Dayeuh 1001 Gua, Dayeuh Pacitan mangrupa salah sahiji wewengkon di Jawa Timur anu ngabogaan seueur lokasi wisata sisig gua. Salah sahiji anu barobah kaayaan kareueus balarea Pacitan nyaeta Gua Gong.

Baca Oge : Kaendahan Flora sarta Fauna handapeun Taneuh Indonesia

Kawit-usul naha dingaranan Gua Gong, janten lamun urang neunggeul stalaktit sarta stalgamitna , mangka bade menggemakeun unggel sepertos gong. Tah, jabi panoramana anu geulis, Gua  Eksotis ieu oge bersuara kalawan endah. Moal heran, gua ieu disebut minangka salah sahiji gua terindah di Asia Tenggara.

4.Gua Es Carstensz

Gua Es Carstensz

Lolobana ti urang tangtos nginten yen gua es ngan aya di luar nagari. Padahal, eta lepat ageung. Henteu peryogi tebih-tebih ka luar nagari, Indonesia oge gaduh gua es anu tempatna Papua. Ulah ewed lamun berwisata ka gua ieu, seueur ningali gumpalan es langgeng sarta salju.

Perkawis ieu jalaran ayana gua ieu di wewengkon jangkungna ekstrem. Mangka na diperlukeun persiapan fisik, mental, sarta stamina anu kiat sateuacan megatkeun berwisata ka gua ieu.

5. Gua Maharani

Gua Maharani
Gua Maharani

Jabi Gua Gong, Jawa Timur oge ngabogaan Gua Maharani anu henteu eleh populer kalawan anu sanes. Gua anu tempatna Lamongan ieu atos diaku unikna na ku dunya.

Kumaha henteu? di jero gua ieu, urang bade mendak stalaktit sarta stalagmit anu teras keneh tumuwuh sarta memancarkeun cahya warnawarni wanci kakeunaan cahaya sarangenge. Ku margi eta, para wisatawan sering nyaruakeun gua ieu kalawan Gua Mamonth di Amerika Sarikat, Gua Carlsbad di Prancis, sarta Gua Altamira di Spanyol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − six =