#10YearChallenge Facebook Tambang Data Poto

0
609
#10YearChallenge Facebook Disangka Tambang Data Poto
#10YearChallenge Facebook Disangka Tambang Data Poto

BaKoransunda.com – Sababaraha minggu pamungkas ieu, lini massa media sosial keur digempur tagar #10YearChallenge. Tagar ieu nembongkeun postingan warganet parobahan diri dina waktu 10 warsih.

Tagar ieu berseliweran ampir di sagala rupa platform media sosial sepertos Twitter, Facebook sarta Instagram. Nanging ‘tangtangan’ ieu dimimitian ti Facebook. Sanggeus selang sababaraha minggu, sagala rupa spekulasi yen #10YearChallenge henteu sesederhana tagarna.

Dilansir ti CBS, aya jigana yen raksasa media sosial ieu cicing-cicing menambang data ti poto-poto anu berseliweran di media sosial. Data ieu dipake kanggo ngaronjatkeun algoritme ngawanohan wajah.

Profesor NYU Stren School of Business Amy Webb ngungkabkeun #10YearChallenge ‘sampurna’ kanggo pemanfaatan machine learning.

Baca Oge : Nokia X6 Resmi Meluncur Kamera Dobel

“Ieu masihan Facebook kasempetan anu pikasieuneun kanggo diajar, ngalatih sistem maranehanana kanggo langkung mikawanoh parobahan alit” sanggem ka CBS News.

Baca Oge:
loading...

Dumasar pakakas pangimeutan media sosial Talkwalker, dugi ayeuna tangtangan kasebat atos ngahasilkeun 5,2 juta keterlibatan di Facebook ngan dina tilu dinten.

Spekulasi ngeunaan motif meme eta berkobar sanggeus nu nulis Wired Kate O’Neill, medar hiji seratan anu nembongkeun yen tren ieu sanes saukur hiji kabungahan wungkul anu henteu picilakaeun.

O’Neill nembongkeun yen tangtangan viral atos ngeusian Facebook kalawan poto-poto pamake anu dicokot dina jangka wanci nu tangtu.

Medarna poto kasebat langkung gampil kanggo dianalisis, ti warsih-warsih poto anu atos diunggah pamake tanpa urutan nu tangtu. Ieu oge langkung kapake kanggo teknologi anu mecakan nyerek kumaha jalmi ningali sarta kumaha maranehanana ngolotan.

Anjeunna memperingatkeun bade aya ‘konsekuensi penuh’ anu tiasa dongkap ti data anu bertebaran ieu. salah sahijina sepertos pausahaan asuransi anu naekkeun waragad pertanggungan kanggo jalmi-jalmi anu kasampak enggal ngolotan.

Nanging, tacan aya buktos tangtos ti parnyataan ngeunaan asuransi. Facebook kaluron parnyataan anu ngomong henteu ngabogaan peran dina mitembeyan tangtangan sarta henteu ningali kitu kaayaanana mangpaat kanggo kalawan kitu kaayaanana tangtangan ieu.

“Ieu teh meme anu didamel pamake anu barobah kaayaan viral sorangan. Facebook henteu mitembeyan tren ieu, sarta meme ngagunakeun poto anu atos aya di Facebook” sanggem pausahaan eta.

Baca Oge : Mojang Belia Ieu Bakal Janten Jalmi Kahiji Di Mars

“Facebook henteu mendapat kauntungan ti meme ieu (jabi ngageuing urang ngeunaan tren mode anu ditatanyakeun warsih 2009). Minangka pengingat, pamake Facebook tiasa milih kanggo mengaktifkeun atawa menonaktifkeun ngawanohan beungeut iraha wae. “

Nanging sumawonten lamun Facebook henteu mitembeyan tangtangan, eta atos ngagunakeun kecerdasan ngawanohan beungeut salila bertahun-warsih kanggo mikawanoh pamake.

Dilansir ti New York Times, posting Ms. O’Neill mendapat langkung ti 10.000 retweet sarta langkung ti 20.000 resep. Anjeunna memperluas pamikiran na dina artikel anu seueur dibagikeun di Wired.

Para ahli ngomong poto-poto anu diunggah kanggo #10YearChallenge nyaeta setetes di jero ember data anu ageung pisan anu atos dikumpulkeun Facebook salila bertahun-warsih.

“Urang ngabogaan seueur kalintang data anu urang bagikan saban wanci,sarta pausahaan ngumpulkeun na sarta makena kalawan sagala rupa cara” sanggem Ms. O’Neill.

Lauren A. Rhue, Asisten Profesor Sistem Informasi sarta Analitik di Wake Forest School of Business ngomong yen # 10yearchallenge tiasa mikeun data anu relatif ‘bersih’ kanggo hiji pausahaan anu hoyong nyambut teknologi hal mekar jaman.

Nanging anjeunna nambahan yen Facebook atos ngabogaan miliaran poto di platformnya, sarta jalmi-jalmi kedah waspaos ka pausahaan manten oge anu ngabogaan kitu seueur data biometrik.

“Mamala mikeun sadaya rupi data biometrik ka hiji pausahaan nyaeta teu aya transparansi anu cekap,henteu ngan ngeunaan kumaha data ayeuna dipake,nanging oge pamakean pikahareupeun ku kituna” sanggem.

Sumber : https://www.cnnindonesia.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 10 =