10 PTN Ieu Nu mawi Seueur Nampi Peserta SBMPTN 2018

0
180
10 PTN Ieu Nu mawi Seueur Nampi Peserta SBMPTN 2018
10 PTN Ieu Nu mawi Seueur Nampi Peserta SBMPTN 2018

Koransunda.com – Penetapan kenging Seleksi Sareng Lebet Paguron Luhur Nagari (SBMPTN) atos dilaksanakeun Rebo, 3 Juli 2018.

Saloba 165.831 peserta ditarima dina SBMPTN warsih ieu ti total pendaftar saloba 860.001 peserta.

Dumasar jumlah pendaftar, persentasi peserta anu dinyatakeun lulus SBMPTN sagede 19.28% dina 85 paguron luhur nagari ( PTN) anu ngiring SBMPTN warsih ieu.

Total jumlah peserta anu ditarima kasebat kalawan rincian 68.333 peserta ti jumplukan Saintek (Sains sarta Teknologi), 64.882 ti peserta Soshum (Sosial sarta Humaniora) sarta jumplukan campuran saloba 32.616 peserta.

Kaliwat PTN manten wae anu nu mawi seueur dina nampi calon mahasiswa dina SBMPTN 2018?

Dumasar data Panitia Pusat SBMPTN 2018, katut 10 PTN nu mawi seueur nampi peserta SBMPTN 2018:

1. Universitas Tadulako nampi 5.622 peserta
2. Universitas Brawijaya nampi 4.838 peserta
3. Universitas Padjajaran nampi 4.556 peserta
4. Universitas Nusa Cendana nampi 4.190 peserta
5. Universitas Indonesia nampi 3.809 peserta

Baca Oge : Spanyol Janten Dayeuh Nu Mawi Diminati Kanggo Kuliah

6. Universitas Haluoleo nampi 3.804 peserta
7. Universitas Nagari Gorontalo nampi 3.761 peserta
8. Universitas Nagari Lapangan nampi 3.583 peserta
9. Universitas Diponegoro nampi 3.569 peserta
10. Universitas Jember nampi 3.503 peserta

Total 165.831 peserta anu ditarima diwangun 122.558 jalmi peserta SBMPTN ti jalur non-Bidikmisi atawa di jabi calon mahasiswa prestasi ti kulawargi henteu sanggem.

Bewara SBMPTN warsih ieu dipigawe langkung mimiti ti jadwal semula Pk. 17.00 WIB barobah kaayaan Pk. 15.00 WIB.

“Pihak panitia SBMPTN atos siap kalawan data, ku kituna bewara kenging lulusan SBMPTN dimajukeun langkung mimiti kalawan nimbang-nimbang para peserta ti wilayah Indonesia haturan wetan” kitu ditepikeun Menteri Riset, Teknologi sarta Paguron Luhur (Menristek Dikti) Mohamad Nasir dina kasempetan konferensi pers Bewara Kenging Penetapan SBMPTN 2018.

Sumber : https://edukasi.kompas.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + twelve =